Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yayladağı Barajı’nda 200 Metre Çekilme: Çiftçiler Endişeli

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde kuraklık etkisini giderek daha fazla hissettiriyor. İlçede

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde kuraklık etkisini giderek daha fazla hissettiriyor. İlçede içme suyu ve tarımsal sulamada hayati öneme sahip Yayladağı Barajı’nda doluluk oranı geçtiğimiz yıla göre ciddi oranda düştü. Geçen yıl bu dönemlerde su seviyesi oldukça yüksek olan barajda, bu yıl doluluk oranı sadece yüzde 34 seviyelerine kadar geriledi.

Kuraklık nedeniyle barajda metrelerce su çekilmesi yaşanırken, daha önce su altında kalan alanlarda adacıklar ortaya çıkmaya başladı. Yerel halk durumdan endişeli.

Leylekli Mahallesi’nde yaşayan Abdullah Dağ, barajdaki su seviyesinin geçen yıla kıyasla yaklaşık 200 metre çekildiğini belirterek, “İki adacık tamamen ortaya çıkmış durumda. Çiftçilerimizin bu yıl sulama suyu konusunda sıkıntı yaşayacağına inanıyoruz,” dedi.

Bir diğer mahalle sakini Ahmet Kadı ise, “Geçen kış baraj suyu taşarken, bu yıl kuraklık nedeniyle barajda ciddi bir çekilme oldu,” ifadelerini kullandı.

Uzmanlar ve çiftçiler, bu gelişmenin bölgedeki tarımsal faaliyetleri olumsuz etkilemeye devam edeceği uyarısında bulunuyor.