Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yayman: ‘’Tehlikeli Oyunlara Karşı Önlemler Alınacak’’

Eskişehir’de 18 yaşındaki bir

Eskişehir’de 18 yaşındaki bir kişinin, savaş oyununun etkisi altında kalarak elinde kesici aletlerle çay bahçesinde oturan vatandaşlara saldırması ve 5 kişinin yaralanmasına sebep olması, dijital oyunların gençler üzerindeki olumsuz etkilerini yeniden gündeme taşıdı. AK Parti Hatay Milletvekili ve Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, gençlerin klavyenin başında yok olduklarını belirterek, bu konuda acil önlemler alınması gerektiğini vurguladı.

Yayman, Eskişehir’deki üzücü olayı yakından takip ettiklerini ve bu tür olayların dijital bağımlılığın ne kadar ciddi bir sorun olduğunu gösterdiğini ifade etti. “Dijital bağımlılık meselesini artık bir ulusal güvenlik meselesi olarak ele almanın zamanı gelmiştir,” diyen Yayman, tehlikeli oyunların tespit edilmesi durumunda gerekli önlemleri almakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

Dijital Mecralar Komisyonu olarak, zararlı oyunları belirlediklerinde hızlı bir şekilde harekete geçeceklerini vurgulayan Yayman, “Bu işte artık dur deme zamanı gelmiştir. Dijital oyunların çocuklarımız üzerinde bıraktığı olumsuz etkiler bu acı olayla bir kez daha gözler önüne serildi. Evlatlarımıza zarar veren, toplum yapımızı olumsuz etkileyen oyunlar ve bu oyunları piyasaya sunan platformlar gündemimizdedir,” dedi.

Yayman, oyun bağımlılığı ve mevcut tehditler konusunda aileleri de daha hassas olmaya çağırarak, gençlerin geleceğimiz olduğunu ve dijital bağımlılığın Türkiye’nin en birinci sorunu olduğunu vurguladı. Cuma günü bu olayı özel olarak gündeme alacaklarını da sözlerine ekledi. – Yusuf Cemil Karaçay-