Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yazar Arslan’dan yeni kitap: Sol Yanımdan Üşüdüm ‘’Sürgün”

Hatay’da uzun yıllardır mali

Hatay’da uzun yıllardır mali müşavirlik yapan Derya Arslan yazdığı kitabın gelirini depremden etkilenen ve ihtiyacı olan Hatay’daki depremzede kız çocuklarına bağışlayacağını açıkladı. Yazar Derya Arslan Kendisinin aslen Gaziantepli olduğunu ama uzun yıllardır yaşadığı Hatay’da geçen süre içerisinde kendisini Hataylı olarak hissettiğini ve bu sebeple elinden gelenin fazlasını bu şehre adamak istediğini söyledi.

İlk kitabını 2021 yılında yazan Derya Arslan, yazdığı ilk kitabı yayınevine gönderdiğinde dört saat gibi çok kısa bir süre sonra geri dönüş yapıldığını ifade etti.
Yayınevinin kendisine sadece bir kitap değil bir eser yazdığını ve bu sebeple bu kadar kısa sürede dönüş yapıldığını söylediklerini belirtti.
İlk kitabının aynı zamanda devamı olan, “Sürgün ’ün” de yine yaşanmış gerçek hikâyenin devamı olduğunu ve o romanda geçen karakterlerin hepsinin bu gün hayatta olduğunu belirten Arslan; kitabının senaryolaştırıldığını ve o senaryonun şu an uzun soluklu bir dizi için profesyonel bir ekip tarafından üzerinde çalışıldığını belirtti.
Kendisinin Gölcük depremini de yaşadığını belirten Arslan, ancak Hatay’da 6 şubatta yaşanan depremin çok başka bir şey olduğunu ve bu şehir kadar canını yakan bir hadisenin olmadığını söyledi. Depremden önce yayınlamaya hazırladığı ve Hatay’ın ön planda olduğu kitabı “Sol Yanımdan Üşüdüm” Sürgün kitabının yaşanan deprem felaketi ile yayınlamaktan ilk başta vazgeçtiğini dile getirdi. Kitabın yayıncısı olan SRC Kitap, kitabın durumu hakkında ne yapacaklarını sorduğunda SRC yayınevinin yetkililerine Kitabı yakmak istediğini aktaran Arslan, felaketin ve bu şehrin acısını içinde derinden hissettiğini ve bu cevabı verdiğini aktardı.
SRC Yayınevi’nin kitabı yayınlama ısrarı ile birçok kez karşı karşıya geldiğini ancak şehrin kırkı çıkmadan bu kitabı yayınlamayı asla düşünmediğini söyledi. Bu sürecin ardından kitabı yayınlama kararı aldığını ve bu şehre katkı amaçlı kitabın gelirini depremzede kız çocuklarına bağışlama kararı aldığını ifade etti.
Kitabın renginin bilinçli bir şekilde Mor yapıldığını ve toplum içerisinde çoğu zaman görülmeyen ve baskılanan kadınların bu kitapta ön planda tutulduğunu söyledi.
Bu sebeple gelirin de bir nebze depremzede kız çocuklarına dokunup ihtiyaçlarının karşılanması için bağışın onlara yapılacağını ifade etti. Yapılacak bağışın şeffaflık ilkesi altında olacağını, kendisinin kitap gelirinden kişisel olarak faydalanmayacağını, amacın sadece depremzede kız çocuklarına yardım etmek olduğunu söyledi. Kitaptan elde edilen gelirin medya yolu ile açıklanarak bağışın da bu doğrultuda yapılacağını belirten Arslan, yanlış bir durumun yaşanması halinde kişisel olarak bağışı kendi cebinden yapacağını söyledi. Yazdığı son kitabın da senaryoya dönüştürülmek istendiğini belirten Arslan, kitabın film veya diziye çevrilmesi durumunda şehrin ön planda tutulacağını ve gelirinin belli bir kısmını yine bu şehir için harcanacağını söyledi. Bu kitabı tanıtmasındaki amacın ise kitap gelirini kız çocuklarına bağışlanacak olmasından kaynaklı olduğunu belirtti. Birçok kurum ve kuruluşun kendisini davet ettiğini ancak yetkili konumda olanların bu konuda olaya kör ve sağırmışçasına tepkisiz kaldığını ve bu şehrin içinde hep bir yara olarak kalacağını ve elinden gelenin fazlasını her zaman bu şehir için yapacağını belirterek sözlerini noktaladı. (Yusuf Cemil Karaçay)