Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni Müfredatla “Farklılaştırılmış Eğitim” Başlıyor

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye

Millî Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile eğitim sistemine geniş kapsamda yansıtılan “farklılaştırılmış eğitim” uygulamasını hayata geçiriyor. Bu kapsamda, özel eğitim ihtiyacı olan kaynaştırma/bütünleştirme öğrencilerinin sınıflarda akranlarıyla birlikte öğrenme süreçlerini zenginleştirmek için yeni stratejiler geliştirildi.

Bu çalışmalar çerçevesinde, sınıflardaki özel eğitim öğrencilerinin hem akademik hem de sosyal açıdan desteklenmesi amacıyla uluslararası normlara uygun 12 rehber kitap hazırlandı ve öğretmenlerin kullanımına sunuldu. Farklılaştırılmış eğitim, her öğrencinin öğrenme hızına, yeteneklerine, ilgi alanlarına ve bireysel ihtiyaçlarına göre şekillendirilen bir öğretim yaklaşımı olarak, yeni eğitim ve öğretim döneminde ilk kez geniş kapsamlı olarak uygulanacak.

Hazırlanan kitaplar, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik Türk dili ve edebiyatı, matematik, tarih, coğrafya, felsefe, fizik, kimya, biyoloji ve İngilizce derslerinde farklılaştırılmış öğretim stratejilerini destekleyecek içerikler sunuyor. Bu kitaplar; sınıf içi etkileşimlerin artırılması, işbirliğine dayalı öğrenme ortamlarının oluşturulması ve öğrencilere öz güven kazandırılması gibi hedefler doğrultusunda kullanılacak.

Lise öğrencileri için de “Farklılaştırılmış Öğretim ve Müdahale Stratejileri” kılavuzu hazırlanıyor. İlk etapta 9. sınıf öğrencilerine yönelik olarak tasarlanan bu kılavuz, ilerleyen süreçte 10, 11 ve 12. sınıfları da kapsayacak. -Yusuf Cemil Karaçay-