Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeni sondaj kuyusu hizmete girdi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Öntürk’ün, “Hatay’da susuz mahalle kalmayacak” sözüyle harekete geçen belediye, il genelinde yeni içme suyu hatları oluşturulması, mevcut şebekenin bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.
HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), güçlü ve sağlıklı su iletimi sağlamak amacıyla yeni su kaynakları yaratma çalışmalarını sürdürüyor. Reyhanlı ilçesine bağlı Çakıryiğit Mahallesi’nin yetersiz kalan içme suyu kapasitesini artırmak için açılan sondaj kuyusunda bağlantı çalışmaları gerçekleştiren HATSU Genel Müdürlüğü, saniyede elde edilen 4 litre suyu iletmek için vana ve elektrik enerjisi bağlantı çalışmaları yapıldığını ve bu suyun vatandaşların kullanımına sunulduğunu belirtti.
Sondaj kuyusunda hijyen çalışmalarının da gerçekleştirildiğine ve suyun güvenli bir şekilde mahalleye iletildiğine dikkat çeken HATSU, temiz ve güçlü su iletmek için ihtiyaç duyulan bölgelerde yeni su kaynağı yaratma çalışmalarının süreceğini vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-