Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeraltı çarşısı esnafı ayakta kalmaya çalışıyor

Hatay Merkez de bulunan

Hatay Merkez de bulunan yer altı çarşısı esnafı işsizlik, ulaşım gibi sorunlardan dert yanıyor. Hatay’ın simge noktalarından biri olan yer altı çarşısı deprem den iki ay sonra toparlanıp vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından depremden önce yenileme çalışması yapılan çarşı da esnaf depremden sonra ise işlerin birkaç ay iyi gittiğini ancak ondan sonra iş anlamında sorunlar yaşadıklarını aktardı. 9 esnafın, hediyelik eşya, giyim, ayakkabı ve askerlik eşya malzemeleri gibi alanlarda satış yaptığı çarşıda esnaf çarşıya ulaşımın zor olduğunu ve vatandaşların alışveriş yapmak için çarşıya gelmekte zorluk yaşadığını belirtti. Çarşı da esnaf olan ve aynı zamanda yer altı çarşısı başkanı olan Sezai Aşkar ulaşım saatlerinin düzenlemesi durumunda çarşıda işerin olumlu yönde etkileneceğini söyledi. Aşkar; “Ulaşım öncelikli sorunumuz. Ulaşım saatlerinde yaşanan sorunlar bizi olumsuz anlamda etkiliyor. Dolmuş sürelerinin düzenlenmesi bizim işlerimizi olumlu yönde etkileyeceğine inanıyorum. ” dedi.

Çarşıda yaşanan bir diğer sorun ise su ve tuvaletin olmayışı. Esnaf yaşanan bu sorunun aylardır çözülmediğini gerekli birimlere konu hakkında talepte bulunulduğunu ama sorunun hala çözülmediğini belirtti. Sezai Aşkar ; “Tuvalet sorunumuz var. Çarşıda kendimize ait bir tuvaletimiz yok. HATSU’ya bu konu hakkında şikayette bulunduk ancak kimse gelip kontrol etmedi ve sorunumuzu çözmedi. ”dedi.

Sabah 8 de dükkanlarını açan esnaf akşam 7 ye kadar dükkanlarının açık kaldığını ancak bu süre içinde dükkan başı 6 müşteriden fazla kişinin uğramadığını belirtti. (İlyas Yiğit)

yer altı