Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerli İHA Boyga’nın ilk ihracatı yapıldı

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve

Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ (STM), yerli imkanlarla geliştirilen döner kanatlı insansız hava aracı (İHA) Boyga’nın ilk ihracatını bir Afrika ülkesine gerçekleştirdi. STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, yapılan ihracat sözleşmesi çerçevesinde teslimatların 2024 yılı içinde tamamlanacağını duyurdu.

Güleryüz, STM’nin daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine dahil ettiği ve 10’dan fazla ülkeye ihraç ettiği diğer İHA’lar hakkında da bilgi verdi. Bu kapsamda, Kargu ve Togan gibi İHA’ların yanı sıra Alpagu’nun da uluslararası alanda başarıyla ihraç edildiğini belirtti.

Türk ordusunun envanterine katılan Boyga İHA’sının uluslararası satışının gerçekleştirilmesinin ardından, STM’nin İHA üretim kapasitesini artırdığını ve yeni ihracat görüşmeleri için hazır olduğunu vurgulayan Güleryüz, mini İHA ailesinin sahada gösterdiği etkinlikle dikkat çekti.

STM’nin, Türk ordusu ve dost ülkelerin taleplerini karşılamak üzere mini İHA üretiminde kapasite artışı sağlayarak önemli bir başarıya imza attığı ifade edildi. (Volkan İcil)