Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşil Sol Parti Adana il binasına saldırı girişimi

Yeşil Sol Parti Adana

Yeşil Sol Parti Adana il binasına yanıcı madde ile saldırı girişiminde bulunulduğu iddia edildi. Saldırganın Seyhan İlçe Örgütüne de girmeye çalışmış ancak partililer tarafından engellendiğini belirtildi.

Yeşil Sol Parti tarafından yapılan açıklamada saldırganın partililer tarafından yakalanarak polise teslim edildiği duyuruldu. Adana il binasına  yanıcı maddeleri  bırakan kimliği belirsiz kişinin 15 dakika boyunca il binada teftişte bulunduğu açıklamada şöyle denildi:

İl örgütümüze bıraktığı yanıcı maddelerle niyetini açık eden şahıs, sıvıları ateşlemeden olay yerinden uzaklaşmıştır. Yüzü açık olan ve görüntülere net bir şekilde yansıyan saldırgan şahıs üzerinden saatler geçmesine rağmen yakalanmamış. IŞİD eliyle katliamların gerçekleştirildiği 2015 tarihinde, katliamların fitili ilk olarak Adana İl Örgütümüze yönelik bombalı saldırı ile ateşlenmiş ve 18 Mayıs 2015’te Adana İl Örgütümüze yönelik bombalı saldırıyı gerçekleştirenler bugüne kadar yakalanmamış aksine korunmuştur. İzmir İl Örgütümüzde Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilmesi, mitinglerimize yönelik katliam saldırıları bu girişimlerin münferit olmadığının göstergesidir. Bu tür katliam ve saldırı girişimlerinin karşısında bugüne kadar sessiz kalmadık, geri adım atmadık, bundan sonra da atmayacağız. Hiçbir katili de gül ile karşılamayacağımızı kamuoyunun bilmesi gerekir.

Kişinin poliste verdiği ilk sorgulamasında bahse konu materyalleri kendisinin bıraktığını doğruladığı, tutarsız cevaplar verdiği ve hareketlerinden akıl sağlığıyla ilgili dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilmiştir. Olayla ilgili adli tahkikat çok yönlü devam etmektedir.