Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yeşilpınar Mahallesi’nden 1 Eylül etkinliği

Mağdur olan kadınlar ve

Mağdur olan kadınlar ve çocuklar

Defne ilçesi Yeşilpınar Mahallesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 1 Eylül Kültür Günü etkinliği, zengin bir programla gerçekleştirildi. Dernek Başkanı ve aynı zamanda Hatay Dernekler Platformu Federasyonu Başkanı Ali Kılıç’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başlayan program kapsamındaki panele; Defne Belediye Başkan Yardımcısı Ali Mansuroğlu, Büyükşehir Meclis üyesi Mithat Mirioğlu, muhtarlar ve davetliler katıldı. Yeşilpınar Sosyal Tesisleri’nde, Gazeteci Mehmet Ali Solak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen Dünya Barış Günü ve Çocuk Hakları Paneli’nde, Hatay Barosu Başkanı Av. Ekrem Dönmez, Mor Dayanışma’dan Çiğdem Altınok ve Yeşilpınar Kadınları SYDD Başkanı Meryem Kılıç da hazır bulundu.
Panelde, komşumuz Suriye’de devam eden savaş yansımalarından en çok etkilenen illerin başında yer alan Hatay’da “barışın, savaşın alternatifi olmadığı” bir kez daha vurgulandı.
-SOMUTLAŞMALI-
Toplumda en çok mağdur olan kesimin kadın ve çocuklar olduğuna değinen, Mor Dayanışma’dan Çiğdem Altınok, Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin yazıda kalmamasını, uygulamada somutlaştırılması gerektiğini söyledi. Çocuk yaşta zorla evlilik gibi istismarların “yaygın türlerin” başında yer aldığını ifade eden Altınok, “Savaşları çıkaran çocuklar değilken, en çok etkilenen çocuklar oluyor. Tüm bu adaletsizliğe rağmen, çocuklar bizlerin umudu” diye konuştu.
-SIĞINMA EVLERİ-
Yeşilpınar Kadınları SYD Derneği Başkanı Meryem Kılıç ise, ülkemizde doğaya, kadına, çocuklara ve topluma karşı olan duyarsızlığın artmasından duyulan rahatsızlığı dile getirerek, kadın sığınma evlerinin olmamasını eleştirdi.
Erkek egemen düzenin politik tercihlerle karar aldığını ifade eden Kılıç, kadınların daha çok örgütlenmelerini önerdi ve Türkiye’nin her yerinden 7/24 ulaşılabilen 444 43 06 danışma hattından faydalanabileceğini hatırlattı.
Hatay Barosu Av. Ekrem Dönmez de, bu tür etkinlikleri gökteki yıldızlara benzeterek, en çok barışı dillendirecek Hatay’ın “barıştan yana” tavrının önemine dikkat çekti. Dönmez, savaşın insanlık ayıbı olduğunu, savaşların yıkıcı olduğu kadar, hak ve hürriyetleri kısıtladığını da söyledi.
Panel, savaşın olmadığı, barışın hakim olduğu, medeniyetler şehri Hatay’ın da barış ve kardeşlik kültürüyle dünyaya örnek oluşturan il olarak anılması dilekleriyle sona erdi. -Cemil Yıldız-