Yine Rip, Yine Acı ve Gözyaşı…

Samandağ denizinde boğulma tehlikesi yaşayan M.A.’yı fark eden 75 yaşındaki dedesi AZİZ ŞAHİN, torununu kurtarmak üzere kendini denize attı. ŞAHİN, torununu kurtardı, ancak kendisi kurtulamadı ve RİP’e kapılarak can verdi. Samandağ denizinde yine boğulma olayı, yine ölüm ve yaşanan acı, akan gözyaşları… Olay, Salı günü öğle saatlerinde yaşandı. Samandağ denizinin Yenimahalle (Zuhur ziyareti yanı) civarında […]

Samandağ denizinde boğulma tehlikesi yaşayan M.A.’yı fark eden 75 yaşındaki dedesi AZİZ ŞAHİN, torununu kurtarmak üzere kendini denize attı. ŞAHİN, torununu kurtardı, ancak kendisi kurtulamadı ve RİP’e kapılarak can verdi.

Samandağ denizinde yine boğulma olayı, yine ölüm ve yaşanan acı, akan gözyaşları… Olay, Salı günü öğle saatlerinde yaşandı. Samandağ denizinin Yenimahalle (Zuhur ziyareti yanı) civarında suya giren M.A. adlı çocuğun denizde boğulma tehlikesi geçirmekte olduğunu gören dedesi, 75 yaşındaki Aziz Şahin, torununu kurtarmak üzere kendini denize attı. Şahin, torunu M.A.’yı da kurtardı, ne var ki kendini kurtaramadı ve RİP akıntısına kapıldı.

Olay yerine gelen cankurtaran ve itfaiye erlerinin çabaları sonucunda denizden çıkartılan Aziz Şahin’e sahilde suni teneffüs ve kalp masajı yaptırılmaya çalışıldı, ambulansla hastaneye götürüldü, müdahale edildi, ancak kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Boğularak ölen 75 yaşındaki Aziz Şahin, Salı günü saat 18.00’de Samandağ Çiğdede Mezarlığı’nda defnedildi.

BOĞULMA OLAYLARI ARTIYOR

Bu arada yaz sezonuna tam anlamıyla girilmemesine rağmen, ilimizdeki denizlerde boğulma olaylarının artışı dikkat çekici. Geçen hafta Samandağ denizinde yine boğulma ve can kaybı yaşanırken, üç gün önce de İskenderun Sarıseki’de yine oğlunu kurtarmak isteyen baba Murteza Çağlı, yüksek dalgalar arasında kendini kurtaramadı ve denizde boğularak yaşamını yitirdi.

ÖNLEMLER ŞART

Yaşananların ardından, özellikle Samandağ Denizi ile Çevlik’te RİP akıntısına karşı bölgede kısa aralıklarla cankurtaran görevlendirmesi yapılması, denizde yüzülmesinde sakınca olan yerlerin işaretlenmesi, sınırlama getirilmesi, en önemlisi de bilim insanlarının, uzmanların vereceği raporlar doğrultusunda, eğer boğulmaları önleyecekse, dalgakıran yapılması konularının ciddi şekilde gündeme getirilmesi, uygulanması gerekiyor. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version