Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

YÖK’ten sahte diploma iddialarına yanıt

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), basın

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), basın yayın organlarında yer alan ‘sahte diploma’ iddialarına ilişkin bir açıklama yaptı. YÖK’ün açıklamasında, bu tür iddialarla ilgili olarak Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı’na detaylı bir araştırma yapılması talimatı verildiği belirtildi. Açıklamada, tespit edilen sahtecilik vakaları için idari ve cezai işlemlerin uygulanacağı vurgulandı.

YÖK, basın ve yayın kuruluşlarında gündeme gelen diploma sahteciliği iddialarını titizlikle incelediğini açıkladı. Gerekli durumlarda adli mercilere bildirimde bulunularak yasal işlemler başlatılmakta olduğu ifade edildi. Yükseköğretim Denetleme Kurulu Başkanlığı’na her türlü iddianın detaylı bir şekilde araştırılması talimatı verildiği ve tespitler doğrultusunda idari ve cezai yaptırımların uygulanabileceği aktarıldı.

YÖK, yükseköğretim kurumlarından mezun olan öğrencilerin bilgilerini YÖKSİS (Yükseköğretim Kurulu Ulusal Veri Tabanı) sistemine aktardığını ve bu bilgilerin e-Devlet kapısı üzerinden doğrulanabileceğini belirtti. Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu tarafından verilen karekodlu e-Denklik belgelerinin de YÖKSİS’teki ‘denklik sorgulama’ ekranından doğrulanabileceği kaydedildi.

YÖK, diploma ve denklik sahteciliğinin önüne geçmek için bu sistemlerin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamakta ve ilgili kurumlara gerekli bilgilendirmeleri yapmaktadır. – Mehmet Durmaz-