Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yol Seferberliği Arsuz’da

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB)

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ekipleri, Arsuz’un iki mahallesinde yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına başladı. Seçim döneminde verdiği vaatleri hayata geçiren HBB Başkanı Mehmet Öntürk’ün talimatlarıyla, ihmal edilmiş olan Arsuz Kale-Işıklı arasındaki yolun modernizasyonuna start verildi.
Büyükşehir Fen İşleri Dairesi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, Samandağ ile Arsuz ilçelerini birbirine bağlayan ve turizm merkezi konumunda olan mahallelerin bağlantı yolunda önemli iyileştirmeler yapılacak. 7500 metre uzunluğundaki yol, beton asfaltlama işlemleriyle modern bir görünüm kazanacak. Alternatifi bulunmayan, virajlı ve tek gidiş-geliş güzergâhı olan, yer yer iki aracın geçişinde sıkıntılar yaşanan dar yol, genişletme ve viraj düzenleme çalışmalarıyla daha güvenli hale getirilecek.
Ayrıca, bağlantı yolunda üç farklı noktada istinat duvarı yapımı, dere-kanal geçişlerinde menfez ve büz döşeme çalışmaları da gerçekleştirilecek. HBB yetkilileri, Hatay’a yakışır ve vatandaşların güvenle kullanabileceği bir yol ağı oluşturulacağını belirterek, Hatay’ın ayağa kalkması ve Hatay’da yüzlerin gülmesi için il genelinde çalışmalarına devam edeceklerini ifade etti. – Yusuf Cemil Karaçay-