Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yollara akıllı ulaşım sistemleri geliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde yollara akıllı ulaşım sistemlerinin kurulacağını duyurdu.

Uraloğlu, Ankara, Antalya ve İstanbul Karayolları Bölge Müdürlüklerinde başlayacak olan “Kooperatif ve Akıllı Ulaşım Sistemlerine Yönelik Merkezi Yazılım Platformu Geliştirilmesi” projesinin detaylarını paylaştı. Proje kapsamında, akıllı sinyalizasyon, kamera, yol sensörleri ve meteorolojik bilgiler gibi teknolojilerin kullanılacağını belirten Uraloğlu, yol kullanıcılarına anlık bilgilendirme sağlayacaklarını ifade etti.

Ayrıca, “Uydu Destekli Ulusal Akıllı Ulaşım Sistemleri Otomasyon Projesi” ile Türksat uyduları aracılığıyla veri akışının kesintisiz hale getirilerek kazaların önüne geçilmesinin hedeflendiğini söyledi.

Projelerin tamamlanma süreçleri ve hayata geçirilme tarihleri hakkında da bilgi veren Uraloğlu, 2026 yılına kadar projelerin tamamlanmasını planladıklarını belirtti.

Uraloğlu, projelerin Türkiye’nin ulusal akıllı ulaşım sistemleri mimarisini güçlendireceğini vurgulayarak, çalışmaların önümüzdeki dönemde saha kurulumlarıyla başlayacağını ifade etti. -Volkan iCİL-