Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yolun Karşısına Geçemeyen Milletvekili

İki gün öncesi sağanak

İki gün öncesi sağanak yağışla birlikte deniz sularının kabarmasıyla taşması sonucunda İskenderun sahilinin sulara gömülmesi sırasında ilginç gelişmeler yaşandı .

27.dönem milletvekili Suzan Şahin, Salı sabahı İskenderun sahilinde gezinirken sulara gömülü yolun karşı tarafına geçemedi.

İskenderun halkı ile konuya vakıf uzmanların tespit ve önerileri şöyle: “Şehrin terfi merkezinden arıtmaya giden kanalizasyon ve yağmursuyu pompa basınç hattının hasar gördü.Deprem nedeniyle yeraltı su seviyesi ciddi boyutlara ulaşmış mevcut asfaltın 15 cm altına kadar yükselmiştir. Deniz seviyesi de yükselmiştir. Yeraltı su seviyesinin yükselmesi sebebiyle içme suyu arizalarına özellikle sahil bölgesinde müdahale edilememekte, su iletiminde sorun yaratmaktadır.

Bir an önce terfi merkezlerinin tam kapasite çalışması ve sahil bölgesinde dolgu ve tahkimat yapılarak deniz suyunun da bölgeden uzak tutulması gerekmektedir. Bölgedeki terfi merkezi ile ilgili İller bankasının gerekli çalışmaları yaptığı; tahkimat ve dolgu için ise ulaştırma bakanlığının müdahale etmesi beklenmektedir.” 27. dönem CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, acilen iller bankasının, ulaştırma bakanlığının ve denizcilik genel müdürlüğünün her türlü yatırımdan önce İskenderun’daki bu problemin çözümü için adım atması gerektiğini söyledi.