Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yöreselin rekabetinde…

Antakya Simidi Beklentisi Coğrafi

Antakya Simidi Beklentisi

Coğrafi İşaretli ürünler konusunda son yıllarda önemli bir mesafe kat eden Hatay, yöresel ürünlerinin yol haritasında her geçen gün kalabalıklaşan listesinde bir ürünü için bekleyişini sürdürüyor.

“Yaş ve ekonomik fark gözetmeksizin, Antakyalıların sabah kahvaltısı konumunda. Kimi çay, kimi de ayranla tüketiyor ve üstelik keyifle de tüketiliyor. Ama mutlaka, tuz ve kimyon karışımına bandırılarak tüketilen bir lezzetten bahsediyoruz burada. Hatta konuştuğumuz konuya bir başlık bulmak istersek de, ‘tuz ve kimyonun aşkı’ Antakya Simidi, diyebiliriz.”

Antakya Kültürel Mirası Koruma Derneği tarafından konunun HESOB’a taşınmasının ardından kurumsal bir çerçeve kazanan Antakya Simidi’nin ‘Coğrafi İşaret’ yolculuğuna dair Dernek Başkanı Kenan Yurttagül’ün akıllarda kalan bu ifadesi, yöresel ürünlerinin yol haritasında her geçen gün kalabalıklaşan Hatay adına bir beklentiyi de resmediyor aslında.

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugüne kadar başarılı bir grafik ortaya koyduğu Coğrafi İşaretli ürünler konusunda sıranın ne zaman Antakya Simidi’ne geleceğini soranlar, kent kimliğine ‘Künefe’ gibi güçlü bir katkı sunan geleneksel simidin bu kadar geri planda bırakılmasından şikâyetçi.

Tamer Yazar