Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurdun genelinde yağış: Hatay’da var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yurdun çeşitli bölgelerinde önemli bir hava durumu uyarısı yapıldı. Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak yağışların beklendiği belirtildi. Bu durumun sel ve su baskınlarına neden olabileceği konusunda vatandaşlar uyarıldı.

Yapılan değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu, yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken; Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Afyonkarahisar, Adana, Osmaniye, Ankara, Eskişehir, Sivas, Kayseri, Niğde, Tokat çevreleri, Ordu’nun doğu ilçeleri, Malatya, Konya ve Hatay’ın batı ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlarının etkili olması öngörülüyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçmesi tahmin ediliyor.

Özellikle Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Batı Akdeniz’in doğusunun iç kesimlerinde ve Konya’nın batı ilçelerinde yağışların lokal olarak kuvvetli olabileceği vurgulandı. Ayrıca, Marmara’nın güneyi ile Kuzey ve Kıyı Ege bölgelerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) rüzgarlar esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sarı kodlu uyarıda bulunarak vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi. – Meriç Demiray-