Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yurttaşın karşısına
polisi çıkarmak yerine…

Zamlar Derhal Geri Çekilmeli!

Zamlar Derhal Geri Çekilmeli!

“Ne bir provokasyon, ne de bir yaygaradır! Elektrik ve doğalgaz faturaları, pahalılık ve zamlar, yaşam hakkının ihlalidir” diyen Balkız, elektrik fiyatlarına bugüne kadar yapılan 816 zamma işaret etti.

Türkiye’deki ekonomide kriz tablosu, enflasyon tartışmasının gölgesinde aşırı fiyatlanmış temel gıda fiyatları, ödenmesinde zorlanılan elektrik ve doğal faz faturaları…

Konuyu ele alan, Hataylı Akademisyen / Hukukçu Neval Oğan Balkız, “Ne bir provokasyon, ne de bir yaygaradır! Elektrik ve doğalgaz faturaları, pahalılık ve zamlar, yaşam hakkının ihlalidir’! Karşı çıkmak da yaşam hakkını savunmanın bir gereğidir!” dedi.

Bu konuda yükselen seslerin, demokrasinin gereği olduğunun altını çizen Balkız, şunları söyledi:

“Vatandaş; hayat pahalılığı, yoksulluk, işsizlik, hatta açlıkla boğuşan yurttaş, elektrik ve doğalgaz zamları karşısında haklı olarak sokağa çıktığında, ‘yaşam hakkını savunma eylemi’ yapmış oluyor, yaygara değil! 2009 yılında başlayan özelleştirmeler ile elektrik fiyatlarına bugüne kadar 816 zam yapılmış ve patronlara kaynak aktarılmış olduğu, geçen yıl 5 milyon kişinin faturasını ödeyemediği için elektriğinin kesilmiş olduğu gerçeği karşısında, bugünkü zamlara, beli bükülen, insansal varlığını sürdüremeyecek duruma getirilen yurttaşın karşısına polisi çıkarmak yerine; zamlar derhal geri çekilmeli, patronlara kaynak aktarımına son verilmeli,

2009 yılında enerji sektöründe başlayan özelleştirmelere son verilmeli, Türkiye Elektrik İletim A.Ş.’nin (TEİAŞ) özelleştirme süreci durdurulmalı, enerji dağıtımı yeniden kamulaştırılmalı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararları iptal edilmeli, ‘elektrik, su ve doğal gazdan’ alınan KDV yüzde 1’e düşürülmelidir! Bunları istemek, bizim insan ve yurttaş olmamızdan kaynaklı hakkımızdır!”

Tamer Yazar