Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Zahide Güçlü kimdir? TUSAŞ Şehit Makine Mühendisi Zahide Güçlü kaç yaşında ve nereli?

TUSAŞ’a yapılan terör saldırısı, Türkiye’yi yasa boğdu. 5 kişi şehit oldu, 22 kişi yaralandı. Şehitlerden biri olan Zahide Güçlü, mühendislik kariyeri ile dikkat çeken bir isimdi. Peki, Zahide Güçlü kimdir ve hayatı hakkında neler biliyoruz? İşte detaylar…

TUSAŞ'a yapılan terör saldırısı,

Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısında, şehit olan isimlerden biri de makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici oldu. Terör saldırısı, 15.26’da gerçekleştirildi ve olayda 5 kişi hayatını kaybetti, 22 kişi ise yaralandı. Yaralılar arasında bulunan Zahide Güçlü, hastaneye kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

Zahide Güçlü kimdir?

1988 doğumlu olan Zahide Güçlü Ekici, Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunuydu. Eğitim hayatında tanıştığı eşi Yalçın Ekici ile evli olan Zahide Ekici, TUSAŞ projelerinde uzun yıllar önemli görevler üstlendi.

GÖKBEY helikopteri gibi stratejik projelerde aktif görev alan Ekici, Türk Silahlı Kuvvetleri için geliştirilen birçok projeye katkı sundu.
Zahide Ekici, sosyal yaşamında da aktif bir insandı ve kanser hastası çocuklara yönelik yardımlarıyla tanınıyordu.

Zahide Güçlü kaç yaşında ve nereli?

Henüz genç yaşta hayatını kaybeden Güçlü’nün nereli olduğu ve tam yaş bilgileri henüz netlik kazanmadı. Ancak ailesi ve meslektaşları tarafından sevilen bir mühendis olarak tanınıyordu.

2020 yılında annesini kaybeden Ekici, 2021 yılında ise kızının kanser teşhisiyle sarsıldı. Kızı uzun bir tedavi sürecinin ardından 2023 yılında iyileşmeye başladı ve evde tedaviye devam ediliyordu. Zahide Ekici, zorlu hayatına rağmen ailesine ve işine bağlı bir yaşam sürdü.