Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZAM ŞAMPİYONU: ÇAY

TÜİK’in açıklamış olduğu aylık enflasyon oranının ardından, en fazla artış

TÜİK’in açıklamış olduğu aylık enflasyon oranının ardından, en fazla artış gösteren ürünlerin başında çay geliyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), çay ve diğer demlenen içecek çeşitleri fiyatlarındaki artışı %14,93, oteller ve pansiyonlar%12,37, %12,29 ile sigaralar ve %11,74 ile taze meyvelerde ki artışlar olarak açıkladı.

Haziranda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler arasında, yüzde 11,73 ile hava yoluyla yolcu taşımacılığı, yüzde 11,32 ile kişisel ulaştırma araçlarının yakıt ve yağları (petrol), yüzde 10,49 ile otomobil (benzinli), yüzde 7,7 ile veri işlem ekipmanı, yüzde 6,83 ile mücevherler, kol saatleri, yüzde 6,49 ile telefon ve telefaks ekipmanları yer aldı.

Geçen ay en fazla fiyat düşüşü ise yüzde 6,14 ile yumurta da gerçekleşti. Bu ürünü yüzde 1,81 ile çocuk ve bebek ayakkabısı, yüzde 1,01 ile peynir, yüzde 0,95 ile yatak odası mobilyaları, yüzde 0,53 ile taze süt, yüzde 0,29 ile un ve diğer tahıllar, yüzde 0,2 ile kümes hayvanları eti izledi. En az fiyatı artan ise 0,17 kuru sebze, 0,21 ile makarna çeşitleri, 0,46 ile patates ve bazı yumru bitkilerde görüldü.