Zarar görmüş ağaçların…

Kesilmesi gerekmiyor mı? Yaz dönemi boyunca sık sık yangınlarla kent gündemine taşınan Habib-i Neccar Dağı’na karşıdan bakanlar, yanan ormanlık alanlarda bulunan ağaçların hala yerinde olduğunu izliyor. Geride kalan yaz dönemi içinde sık sık yangınlarla anılan Habib-i Neccar Dağı, yanan alanları nedeniyle dikkat çekiyor. Şehirden dağa bakanların gördüğü kahverengi, yanmış ağaçlardan geriye kalanlar ise akla ‘ne […]

Kesilmesi gerekmiyor mı?

Yaz dönemi boyunca sık sık yangınlarla kent gündemine taşınan Habib-i Neccar Dağı’na karşıdan bakanlar, yanan ormanlık alanlarda bulunan ağaçların hala yerinde olduğunu izliyor.

Geride kalan yaz dönemi içinde sık sık yangınlarla anılan Habib-i Neccar Dağı, yanan alanları nedeniyle dikkat çekiyor. Şehirden dağa bakanların gördüğü kahverengi, yanmış ağaçlardan geriye kalanlar ise akla ‘ne yapılmalı” sorusunu getiriyor.
-SAHA TEMİZLİĞİ!-
TEMA’nın, yanan ormanlık alanlarla ilgili açıklamasında ise ‘ne yapılmalı” sorusuna verilen cevap oldukça net… “İlk olarak, yangından zarar görmüş ağaçların kesimi ve sahadan çıkarılması işlemleri yapılır. Arazi hazırlığı, fidan dikimine uygun olan zamandan önce bitirilir. Bu aşamada, doğal türlerin bulunduğu alanlar olduğu gibi muhafaza edilir. Dikim sonrasında, fidana baskı uygulayan, onu gölgeleyen otları uzaklaştırmak ve toprak suyunun buharlaşma ile kayıplarını azaltmak üzere, 3 yıl boyunca ot alma ve çapalama uygulamaları yapılır. Dikimi takip eden 3 yıl boyunca bu çalışmalar tekrarlanır.”
Merak edilen, Habib-i Neccar Dağı’nda yangından zarar görmüş ağaçların kesimi ve sahadan çıkarılması işlemi için neyin beklendiği!
-Tamer Yazar-

Exit mobile version