Zeytinle Derdiniz, Zeytine Gareziniz Nedir?

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda, Samandağ-Değirmenbaşı’nda 670 dönüm zeytinlik alanın TOKİ’ye devredilmesini eleştirirken, iktidar sözcülerine, “Zeytinle derdiniz nedir? Zeytine gareziniz nedir?” diye sordu. CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay-Samandağ Değirmenbaşı Mahallesi’nde, içinde 30-40 yaşında zeytin ağaçlarının olduğu 670 dönüm arazinin TOKİ’ye devredildiğini hatırlatarak, iktidar sözcülerine, “Zeytinle derdiniz nedir? Zeytine gareziniz nedir?” diye sordu.Samandağ-Değirmenbaşı’nda […]

Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, TBMM Genel Kurulu’nda, Samandağ-Değirmenbaşı’nda 670 dönüm zeytinlik alanın TOKİ’ye devredilmesini eleştirirken, iktidar sözcülerine, “Zeytinle derdiniz nedir? Zeytine gareziniz nedir?” diye sordu.

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Hatay-Samandağ Değirmenbaşı Mahallesi’nde, içinde 30-40 yaşında zeytin ağaçlarının olduğu 670 dönüm arazinin TOKİ’ye devredildiğini hatırlatarak, iktidar sözcülerine, “Zeytinle derdiniz nedir? Zeytine gareziniz nedir?” diye sordu.
Samandağ-Değirmenbaşı’nda yaşayan halkın %70’niin geçimini zeytin ve zeytinyağı elde ederek sağladığını hatırlatan Güzelmansur, uygulamanın, bölge halkına mağduriyet yaşatacağını söyledi. Daha önce de Antakya- Alahan’da 114 dönümlük zeytinlik alanın TOKİ’ye devredildiğini hatırlatan CHP’li Güzelmansur, “Bu iktidarın zeytinle olan derdi nedir? Zeytinden geçimini sağlayan vatandaşa garezi nedir?” diye sordu.

Yapılan yanlıştan acilen dönülmesini isteyen Güzelmansur, şöyle konuştu: “Hatay, Akdeniz Bölgesi’nde, zeytin üretiminin en çok olduğu ildir. Ülkemizde, zeytin üretiminin yüzde 10’una yakını Hatay’da üretiliyor. Zeytin, Hatay için bu kadar önemli bir ürün, ama zeytinlikler imara açılarak, zeytin ağaçlarımız bir bir yok edilmek isteniyor. İçinde binlerce
zeytin ağacı olan araziler, TOKİ’ye devrediliyor.
Değirmenbaşı Mahallesi’nde, içinde zeytin ağaçları olan 670 dönüm, TOKİ’ye devredilmiş! Burada otuz beş, kırk yıllık zeytin ağaçları var. Mahallenin yüzde 70’i buradaki zeytinden geçimini sağlıyor. Kimse, ‘TOKİ ev yapmasın’ demiyor! Peki, konut yapılacak onlarca yer varken, neden zeytin ağaçlarının olduğu araziler seçiliyor? Bu iktidarın, zeytinle olan derdi nedir? Zeytinden geçimini sağlayan vatandaşa garezi nedir?
Bu yanlışlıktan acilen dönülmeli. Zeytin ağaçlarının ve vatandaşlarımızın rahat bırakılmasını istiyoruz.”
-Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version