Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Zonguldak’a Dikkat, Hatay’a İlgisizlik”

Zonguldak Ereğlisi, İçişleri Bakanlığı

Zonguldak Ereğlisi, İçişleri Bakanlığı kararıyla afet bölgesi ilan edildiği haberlerle sarsıldı. Ancak aynı ilgi ve duyarlılık, Hatay’da yaşanan büyük felaketi görmezden gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar, bir yanda çatısı uçmuş binaların sayısını tartışırken, diğer yanda yaklaşık 25 bin can kaybının yaşandığı 6 ve 20 Şubat depremlerinin izlerini hala taşıyor.

Hatay, depremlerde kaybedilen binlerce hayatın yanı sıra 13,517 binanın yıkıldığı, hastanelerin çoğunun kullanılamaz hale geldiği bir felaketin göbeğinde. Enkaz altında kalan binlerce araç, kullanılamaz hale gelen okullar ve ayakta kalan hastane sayısının üçte bire indirilmesi gerçeğiyle karşı karşıyayız.

Zonguldak Ereğlisi’nde yaşananlar elbette önemli ancak Hatay’daki felaketin boyutu görmezden gelinemeyecek kadar büyük. 133 binanın çatısının uçması, 54 konut ve 226 işyerinin hasar görmesi acı verici, fakat 13,517 binanın anında yıkılması ve 25 bin vatandaşın hayatını kaybetmesi, acının ve yıkımın tarif edilemez boyutlarını ortaya koyuyor.

Halk, seçim öncesinde siyasetçilerin dikkatini çekiyor: depremin hemen ardından yapılan göstermelik ziyaretler ve ilgisizlik artık tolere edilemez bir noktada. Hatay’ın acil bir şekilde afet bölgesi ilan edilmesi gerektiği, vatandaşların çaresizlik içinde beklediği bir gerçek.

Hatay halkı, siyasi figürlerden sadece oylarını istemelerini değil, gerçek bir yardım eli uzatmalarını bekliyor. -Yusuf Cemil Karaçay-