1.Antakya Edebiyat Günleri’nden Bugüne…

AALEN Antakya Kültür Derneği 2002 yılında Antakya’da ve kardeş şehir Aalen’de  eş zamanlı olarak kurulmuştur. Hafta içinde 20. yılımızı kutladık. Kutlama etkinliğinde Aalen’deki Kültür Club Antakya Aalen e.V Başkanı Sayın Vecdi Temizkan, Başkan Yardımcısı Sayın İlham Gül ile Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Etkinliğe yüzlerce sanatsever katılıp coşkumuza renk kattı. Kısaca diyebilirim ki tüm […]

AALEN Antakya Kültür Derneği 2002 yılında Antakya’da ve kardeş şehir Aalen’de  eş zamanlı olarak kurulmuştur.

Hafta içinde 20. yılımızı kutladık. Kutlama etkinliğinde Aalen’deki Kültür Club Antakya Aalen e.V Başkanı Sayın Vecdi Temizkan, Başkan Yardımcısı Sayın İlham Gül ile Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu.

Etkinliğe yüzlerce sanatsever katılıp coşkumuza renk kattı. Kısaca diyebilirim ki tüm Antakya aramızdaydı.

İki derneğin Yönetim Kurulu üyeleri bugün Samandağ’da Başkan Sayın Vecdi Temizkan’ın başkanlığında ortak bir toplantı yapacaklardır.

Kültür/Sanat dernekleri kentlerde sanatı düşünürler, sanatı sahiplenirler, sanatın yaygınlaşmasına çalışırlar ve sanatçıları, sanata hizmet etmişleri onore ederler. 

Aalen Antakya Kültür  Derneği  Antakya’da, tüm sanat alanlarında etkin aktiviteler yapıyor. Sanatın ve sanat çevresinin amacının dışında kullanılmasına karşı bir duruş gösteriyor. Sanatın yaygınlaşması için herkesin sanatla ilgilenmesine ortamlar yaratıyor. Yazarlık atölyemiz bunun güzel bir örneği.

Antakya, bundan 2300 yıl önce bugünkü adını almıştır.

Antakya, dünyanın en eski yerleşim bölgelerinden biridir. Bu nedenle Antakya adının unutturulmaya çalışılmasını bir türlü kabullenemiyorum.

Antakya, dillerin ve dinlerin kaynaştığı, onlarca uygarlığa tanıklık etmiş kadim bir kent.

Antakya, barış içinde bir arada yaşamak adına, kendine özgü bir kültür oluşturmuş.

Antakya Unesco Gastronomi kentidir

Antakya, EXPO’21’e  ev sahipliği yapıyor beş aydan bu yana.

Ve edebiyat en çok böylesi hoşgörü ve barış zeminlerinde boy verir.

Antakya, ulusal ve evrensel alanda sanatçı/ edebiyatçı yetiştiren bereketli bir topraktır.

Antakya, Mehmet Aksoylar, Ayla Kutlular, Ali Yüceler, Burhan Güneller, Tülay Ferahlar, Sabahattin Yalkınlar, Sezer Ateş Ayvazlar, Orhan Tüleylioğlular, Süleyman Okaylar,  Faris Kuseyriler… …. yetiştirmş bir kent.

Ve daha pek çok edebiyatçımız, sanatçımız, burada doğmuş, burada yetişmiş, burada ürün vermiştir.

Bu kadar değere rağmen son on yıla kadar Antakya’da bir edebiyat ortamından söz edilemiyordu.

Mart 2000’de, TRT 2 Okudukça ekibi Burhan Günel’le bir program yaptı. Sayın Günel, daha önce ve daha sonra Antakya’ya birkaç kez gelmişti. Etkinliklerimizin gördüğü yoğun ilgi karşısında Antakya’da “ Edebiyat Günleri” başlatalım diye ısrar etmeye başlamıştı.

Nisan 2003 tarihinde 1. Antakya Edebiyat Günleri’ni başlattık ve o günden bu yana yüzlerce yerli ve yabancı yazın ustasını kentimizde ağırladık, ağırlamaya devam ediyoruz.

Antakya güzel olan her şeyi fazlasıyla hak ediyor.

Exit mobile version