1. Lig’deki yabancı futbolculara kısıtlama getiriliyor

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek sezondan itibaren Türkiye’nin 1. liglerinde yabancı futbolcu oynatılmaması yönünde bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemeyle, mevcut sözleşmesi devam eden yabancı futbolcular sözleşme süreleri bitene kadar oynayabilecek; ancak sözleşmeleri sona erdiğinde kulüplerle ilişkileri sonlandırılacak. Bu değişiklik, ligde yabancı oyuncu sayısında ciddi bir azalmaya neden olacak. 1. Lig kulüplerindeki yabancı futbolcu sayıları […]

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), gelecek sezondan itibaren Türkiye’nin 1. liglerinde yabancı futbolcu oynatılmaması yönünde bir düzenleme üzerinde çalışıyor. Bu düzenlemeyle, mevcut sözleşmesi devam eden yabancı futbolcular sözleşme süreleri bitene kadar oynayabilecek; ancak sözleşmeleri sona erdiğinde kulüplerle ilişkileri sonlandırılacak. Bu değişiklik, ligde yabancı oyuncu sayısında ciddi bir azalmaya neden olacak.

1. Lig kulüplerindeki yabancı futbolcu sayıları

Şu anda 1. Lig’de kulüplerin yabancı oyuncu sayıları şöyle sıralanıyor:

İstanbulspor: 12
– Ankara Keçiörengücü ve Ümraniyespor: 11
– Şanlıurfaspor: 10
– Kocaelispor, Boluspor, Fatih Karagümrük, Esenler Erokspor ve Bandırmaspor: 9
– Ahlatcı Çorum FK, Erzurumspor, Manisa FK, Iğdır FK, Sakaryaspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Adanaspor: 8
– Amed Sportif Faaliyetler ve Pendikspor: 7

Ligin son sırasında yer alan Yeni Malatyaspor ise kadrosunda yabancı oyuncu bulundurmuyor.

TFF’nin bu yeni düzenlemesi, kulüplerde önemli değişimlere yol açacak ve yerli futbolcuların öne çıkmasını sağlayacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version