1 Mayıs tutuklularının hepsine tahliye

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 1 Mayıs’ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyen 25’i tutuklu toplam 30 kişi hakkında karar verildi. Tutuklu sanıkların duruşmaya cezaevinden getirildiği, tutuksuz sanıkların ve avukatlarının da duruşma salonunda hazır bulunduğu belirtildi.   Mahkeme, tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Sanıkların bir sonraki duruşması 25 Aralık’ta yapılacak.   Sanıkların […]

İstanbul 44. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, 1 Mayıs’ta Saraçhane’den Taksim’e yürümek isteyen 25’i tutuklu toplam 30 kişi hakkında karar verildi. Tutuklu sanıkların duruşmaya cezaevinden getirildiği, tutuksuz sanıkların ve avukatlarının da duruşma salonunda hazır bulunduğu belirtildi.

 

Mahkeme, tutuklu sanıkların adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verdi. Sanıkların bir sonraki duruşması 25 Aralık’ta yapılacak.

 

Sanıkların savunmalarında, 1 Mayıs’a katılmalarının işçilerin ve ezilen halkların taleplerini iletmek amacıyla olduğunu, polisin müdahalesiyle karşılaştıklarını ve anayasal haklarını kullanmak istediklerini ifade ettikleri bildirildi.

 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri duruşma öncesinde adliye önünde açıklama yaparak “1 Mayıs’a, Taksim’e, tutsaklara özgürlük” mesajı verdi. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ile İstanbul İl Yönetimi ve ilçe başkanlarının da davayı takip ettiği belirtildi.

 

Sanıklar hakkındaki suçlamalar arasında ‘görevi yaptırmamak için direnme’, ‘kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’, ‘kasten yaralama’ ve ‘kamu malına zarar verme’ bulunuyor. Sanıkların 3 yıl 9 aydan 13 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version