Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

Öğretmenlerde alan değişikliği Başvuru

Öğretmenlerde alan değişikliği
Başvuru Yarın Son
Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmenlerde alan değişikliği ile ilgili süreci sürdürüyor Takvime göre, 12 Aralık günü başlayan başvurular yarın akşama kadar yapılabilecek. Bakanlık takvimine göre, Öğretmenlerde alan değişikliği süreci şöyle işleyecek:
Başvuru son günü : 18 Aralık
Tercihler : 24-26 Aralık
Atamalar : 28 Aralık
Görev ayrılma, başlama : 18 Ocak-4 Şubat 2019

Heyelan mağduruna yardım …
Antakya Belediyesi, “Kardeşinle Sevgiyle Paylaş” Projesi bünyesinde hayırseverlerden yapılan bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. Antakya Belediyesi ekipleri son olarak Küçükdalyan Mahallesi’nde evleri heyelan nedeniyle zarar gören ailenin yardımına koştu. Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, heyelan sonucu evlerinin duvarı çöken aileye Antakya Kaymakamlığı ve Antakya Belediyesi işbirliği ile yardımlar ulaştırıldı. Açıklamaya göre, Antakya Belediyesi Kardeşinle Sevgiyle Paylaş birimi tarafından aileye hayırseverler tarafından bağışlanan 20 parçalık giyim ve çocuklar için uyku tulumu yardımları teslim edildi. Antakya Belediyesi’nin şehrin 95 mahallesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzatmaya devam ettiği bildirildi.

A.Ö. Sınavları 12-13 Ocak’ta
Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakülteleri güz dönemi sınavları gelecek ay yapılıyor.
Açık Öğretim Fakültesi İl Sınav Koordinatörlüğü duyurusuna göre, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi dönem sonu sınavı, 12-13 Ocak 2019 tarihinde yapılacak.

MKÜ Personeli Maaş Promosyon İhalesi
Bugün…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) bünyesindeki tüm kurumlarda çalışan personeli ilgilendiren maaş promosyon ihalesi bugün yapılıyor. Banka Promosyon İhalesi, kapalı zarf ve açık artırma usulü yapılırken, kurumdaki çalışan personel sayısı da 2989 olarak belirtildi. Ancak maaş alan kişi sayısının 2027 olduğu ve maaş nakit akışının da yılda toplam 155 milyon 297 bin lira olduğu kaydedildi.
Hatay MKÜ Personeli Maaş Promosyon İhalesi bugün Rektörlük toplantı salonunda saat 10.00’da yapılıyor.

Antakya’da bir evde yangın çıktı
Antakya’ya bağlı Emek Mahallesi’nde, Suriyeli bir ailenin oturduğu bir evde yangın çıktı. Olayda ölü ya da yaralı olmadı, ancak ev eşyalarının büyük bölümü yandı.
Yangının, elektrik kontağından çıkmış olabileceği olasılığı üzerinde duruluyor. BŞB itfaiyesi olaya müdahale ederken, mahalle sakinlerinin itfaiye gelmeden önceki çabası da yangının büyümesini önledi.

Antakya Belediyesi kültür-sanat etkinliği
Ücretsiz Bale Kursu
Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi bünyesinde ücretsiz hizmet veren bale kursları bünyesinde,
3 aylık etaplar halinde, 4-13 yaş grubu arası çocuklara haftanın iki günü birer saat eğitim veriliyor. Antakya Belediyesi’nden bu etkinlikle ilgili şu bilgiye yer verildi:
“Bale; dans, müzik ve dekor sanatlarının birleştirilerek kullanıldığı, çocukların kas gelişimi, vücutlarının şekillenmesi için önemli bir spor dalıdır. Balenin kendine has figürleri ve adım atışları vardır. Uzun yıllar süren, disiplinli ve özverili bir eğitimin ardından öğrenilen bale, bir gösteri sanatı olarak çoğunlukla müzik eşliğinde, dekor ve sahne giysileriyle sunulan, son derece titiz bir danstır.”
Bu arada, Eğitmen Gizem Eray ve Bale kursu kursiyerlerinin, zamanlarını güzel bir şekilde geçirerek öğrenme ve eğlenme imkanı sunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci’ye ve Antakya Belediyesi’ne teşekkür ettiği kaydedildi.

Sömestr Tatili 18 Ocak’ta
2018-2019 eğitim öğretim yılı birinci kanaat dönemi 17 Eylül 2018 Pazartesi başladı. İlk eğitim yarıyılı 18 Ocak 2019’da tamamlanıyor. Birinci yarıyıl, 18 Ocak 2019 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili, 21 Ocak 2019-1 Şubat 2019 tarihlerinde yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 4 Şubat 2019 Pazartesi başlayacak ve 14 Haziran 2019 Cuma günü sona erecek. 2019-2020 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül 2019 Pazartesi günü başlayacak.

Okullara kamera
İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, yaklaşık 50 bin okul ve çevresi gece görüşlü kameralarla takip edilecek. 2019 yılının Haziran ayına kadar kamerasız okulun kalmaması hedefleniyor.

Kadınlara uyarı!
Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç, kadınların kendi aralarında düzenledikleri günlerin adeta “hamur işi ve karbonhidrat günü”ne dönüştüğünü belirterek, kadınları şeker hastalığı ve obeziteye karşı uyardı.

Kartlardaki puanlar
için son günler…
Kredi ve banka kartı ile akaryakıt istasyonları, giyim, ayakkabı, teknoloji, takı, kozmetik mağazaları ve alışveriş merkezlerinin müşterilerine sunduğu birçok “sadakat kartı”ndaki puanların yeni yıla girmeden kullanılması gerekiyor.

2019’da destek artacak
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gelecek yıl tarıma 16,1 milyar liralık destek vereceklerini bildirdi. Buna göre, tarımsal destekleme kapsamında 2018’de 14,5 milyar liralık ödeme yapan Bakanlık, 2019 yılında bu rakamı tarıma 16,1 milyar liraya çıkartacak.

Elektronik ticarette
“güven damgası”
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, elektronik ticarette güvenlik ve hizmet kalitesi standartlarının yükseltilmesi ve e-ticaret sitelerinin güvenilirliğinin tesis edilmesi amacıyla oluşturulan güven damgası sisteminin devreye girdiğini söyledi.