Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Valilikten Seçmen Kütüğü Duyurusu

Valilikten Seçmen Kütüğü Duyurusu
Valilik, 31 Mart seçimi öncesi, seçmen kütükleriyle ilgili olarak 17 Ocak’a kadar yazılım duyurusu yayınladı.
Valilik duyurusu şöyle:
“31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçiminde oy kullanılacak olan seçmen listesinin güncelleştirilmesi işlemine esas, Yüksek Seçim Kurulu’nun 28.12.2018 tarihli ve 1134 sayılı kararı ve 140-1 sayılı Genelge uyarınca; Muhtarlık Bölgesi askı listesi 4 Ocak 2019 tarihinde askıya çıkartılmış, söz konusu liste, 17 Ocak 2019 tarihinde Perşembe günü askıdan indirilecektir.
Bu kapsamda, 04 Ocak -17 Ocak 2019 tarihleri arasında adres beyanında bulunan vatandaşlar, beyan ettikleri adreste oy kullanabilmeleri için nüfus müdürlüklerine; adres beyanı, oturacakları adrese ait su, elektrik, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya fatura, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birini ibraz etmek suretiyle yapabileceklerdir.
İlimiz ilçe nüfus müdürlükleri, askı süresince, 04 -17 Ocak 2019 tarihleri arasında mesai saatleri ile birlikte, hafta sonu, Cumartesi ve Pazar günü olmak üzere fazla mesai yapacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

TSK sevkiyatı sürüyor
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırındaki birliklere takviye amacıyla gönderilen tank ve askeri araçlar Hatay sınırına konuşlandırılıyor. Çeşitli kentlerden demir yoluyla gönderilen askeri araçlar, İskenderun Garı’na ulaştı. Askeri araçlar, vagonlardan indirilerek, Kırıkhan ilçesinden polis eskortu eşliğinde Reyhanlı ‘ya gönderildi.

Sahil Camisi açılışı Şubat sonu
Cumhurbaşkanı geliyor
İskenderun’da, 10 gün önce Cuma Namazı ile ibadete açılan sahildeki Nihal Atakaş Camisi Şubat ayı sonunda açılıyor. Resmi açılışa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılacağı öğrenildi. Osmanlı, Selçuklu ve modern bir mimariyle inşa edilen cami, yaklaşık 8 bin metrekare alan üzerinde kuruldu ve aynı anda 2 bin kişinin namaz kılabilecek bir konuma sahip.

Sayıştay Kararı
Belediyeler, derneklere ait bina bakımı-onarımı yapamaz.
Sayıştay, belediyelerin, derneklere ait binaların bakım ve onarım işlerini yapamayacağına karar verdi. Alınan bilgiye göre; Türkiye’de, bir ilimize ait bir ilçe belediyesi, ilçe sınırları dahilindeki bazı derneklere ait binaların bakım ve onarım işlerinin yaptırılmasını gider olarak gösterdi. Dosyayı inceleyen Sayıştay, kamu zararına sebebiyet verilmesi ile ilgili olarak incelemede bulundu ve sonuçta, belediyelerin, derneklerin bakım ve onarımlarını üstlenemeyecekleri kararı çıktı.
Sayıştay kararının bir bölümünde şöyle deniliyor:
“5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ‘Diğer Kuruluşlarla İlişkiler’ başlıklı 75 inci Maddesi’ne ve 6360 sayılı Kanun’la eklenen fıkrada aynen, ‘5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nun 29’uncu maddesinin birinci fıkrasının ikinci cümlesi ile 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun 10’uncu maddesi; belediyeler, il özel idareleri, bağlı kuruluşları ve bunların üyesi oldukları birlikler ile ortağı oldukları Sayıştay denetimine tabi şirketler için uygulanmaz.”
Mezkur Kanun’un 14’üncü maddesinde belediyenin görev ve sorumlulukları sayılmış, amatör spor kulüplerine yapılacak yardım dışında; diğer derneklere, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere veya kişilere ücretsiz hizmet ve yardım yapılabileceğine dair bir hükme yer verilmemiştir.
Yukarıda özetlenen mevzuat düzenlemelerinden anlaşılacağı üzere, belediyelerin, derneklerin yapım işlerini üstlenmek suretiyle ayni yardımda bulunulması mümkün görülmemektedir.
Bu itibarla; …….. İlçesi dahilindeki Belediye Hizmet Binaları ve Diğer Kamu Binalarının Bakım, Onarım ve Yenileme İşi kapsamında ilçe sınırları dahilindeki bazı derneklere ait binaların bakım ve onarım işlerinin yaptırılması sonucu ……..TL kamu zararına sebebiyet verilmişse de, bu tutar, …….tarih ……. yevmiyeli muhasebe işlem fişi ile ……..’den tahsil edildiğinden, ilişilecek husus kalmadığına,
İş bu ilamın tebliğ tarihinden itibaren, 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun 55’inci Maddesi gereğince altmış gün içerisinde Sayıştay Temyiz Kurulu nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi.”

MSÜ’ye Askeri Öğrenci Alımı
Başvuru Yarın Başlıyor
Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı’na yarından itibaren başvuruda bulunulabilecek. Başvurular, 27 Şubat tarihine kadar devam edecek.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 7 Nisan 2019’da düzenlenecek sınava girmek isteyen adaylar, başvurularını ÖSYM’ye yapacak. ÖSYM, belirlenen tarihler arasında başvuru yapamayan adaylar için geç başvuru günü olarak 7 Mart’ı belirledi. Sınav sonuçları ise 26 Nisan’da açıklanacak.
Sınava katılacak adaylara; Türkçe testinden 40, Temel Matematik testinden 40, Sosyal Bilimler testinden 20 ve Fen Bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yönetilecek, 135 dakika cevaplama süresi verilecek. Adayların, ÖSYM tarafından başvuru tarihleri arasında yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekiyor.
MSÜ’ye, geçen yıl içinde 300 bin 856 kişi başvurdu. Sınava katılan aday sayısı ise 293 bin 432 oldu.

Hatay’a 65 Sağlık Personeli
Kura Çekimi Bugün
Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, sürekli işçi alımı kapsamında, ilimizin de yer aldığı ülke genelindeki 81 il sağlık müdürlüklerine toplam 6409 personel alımı yapıyor. Hatay’a alınacak 65 personel için bugün Ankara’da, Sağlık Bakanlığı’nda kura çekimi yapılıyor. Sağlık Bakanlığı taşra teşkilatı hizmet birimlerinde çalıştırılmak üzere alınacak değişik branşlar için 6409 personelin İŞKUR üzerinden alınması öngörülüyor.
Hatay İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki kurumlarda istihdam edilmek üzere bugün başkentteki kura çekimi ile alınacak 65 kadronun dağılımı şöyle olacak:
Klinik Elemanı: 7 Kişi
Klinik Destek El.: 7 Kişi
Şoför: 2 Kişi
Veri Girişi Kont.Prs.: 16 Kişi
Ambulans Şoförü: 1 Kişi
Bilgisayar Bakımcısı: 2 Kişi
Biyomedikal Uzmanı: 2kişi
Elektrik Tekn.: 2 Kişi
Güvenlik Görevlisi: 20 Kişi
Hasta Karşılama: 6 Kişi

Neden, telefon görüşmesi mi?
Genç Kız Trafik Kurbanı!
Hassa-Kırıkhan yolu üzerinde, yolun karşı tarafına geçmek isteyen 22 yaşlarındaki genç kız, iddilara göre, telefonla geçiş yapmak istediği sırada araç çarpması soruncu can verdi. Kaza, Hassa-Kırıkhan arası Ardıçlı mevkiinde yaşandı. Eda Çolak adlı 22 yaşlarındaki genç kızın, telefonla konuşur halde bir anda caddenin karşı tarafına geçmek istemesi sırasında fark edemediği 31.U.4540 plakalı otomobilin çarpmasıyla ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.
Kaza sonrası, araç sürücüsü Muhammed Demirci’nin gözaltına alındığı ve olayın soruşturulduğu öğrenildi.

Umre kayıtları başladı
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ramazan umresi turları için başvuru kayıtları başladı. Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 2019 Ramazan ayı umre turları için başlayan başvuruların süresi 5 Nisan’da, Kudüs aktarmalı umre turunun başvuru süresi 12 Nisan’da sona erecek. Umre turlarına katılmak isteyenler, Başkanlığın internet sitesinden inceleyebilecekleri programlar dahilinde, ilgili bankalara ücretlerini yatırarak, il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla kayıtlarını yaptırabilecek.

Bakanlık ‘olağan’ dedi!
Sağlık Bakanlığı tarafından, geçmiş grip sezonları ile kıyaslandığında Türkiye’deki gripli hasta sayısındaki artışın olağan olduğu bildirildi.

Esnafın talebi:
Primler düşürülsün
Sosyal güvenlikteki sıkıntıların çözümü ile esnafın rahat nefes alacağını belirten, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ‘Esnaf ve sanatkarımız, sigorta primlerinin altında ezilmekten kurtarılmalı’ şeklinde konuştu.

Hatay’ı da içine alan İhale
İptal edildi
Güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları (YEKA) ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin yarışma iptal edildi. Resmi Gazete’nin 5 Ekim 2018 tarihli sayısında yayımlanan ilanla, güneş enerjisi santrallerinin kurulması amacıyla Şanlıurfa-Viranşehir’de 500 MW, Hatay-Erzin’de 200 MW ve Niğde-Bor’da 300 MW gücünde olacak şekilde YEKA içinde belirlenen sahaların kullanım hakkının 30 yıl süreyle tahsis edilmesine yönelik olarak üç ayrı yarışma yapılması öngörülmüştü.

Güvenli liman: Altın
Ticaret Bakanlığı’nca açıklanan Türkiye İsraf Araştırması’na göre, finansal tasarruf yapanların oranı yüzde 38,1’e yükselirken tasarruflar banka mevduatı yerine altına kaydı.

Tarım- ÜFE Aralık ayı
Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım-ÜFE), 2018 yılı Aralık ayında bir önceki aya göre %3,28, bir önceki yılın Aralık ayına göre %15,89, bir önceki yılın aynı ayına göre %15,89 ve on iki aylık ortalamalara göre %11,65 artış gösterdi.

Yol çalışması
Antakya Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri; Açıkdere, Tanışma ve Gökçegöz Mahalleleri’nde yol tesviye ve malzeme serme çalışması gerçekleştirdi. Açıklamada, yol tesviye ve malzeme serme çalışmalarının ardından kısa sürede yolun kullanıma açılacağı vurgulandı.