Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

“Interfresh Eurasia Yaş Sebze

“Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve  Fuar Tanıtımı Antakya’da
Antexpo Fuarcılık Hiz. A.Ş. tarafından 10 Temmuz Çarşamba günü saat 10.30’da, Antakya Savon Hotel’de sektör temsilcilerinin katılımıyla, uluslararası “Interfresh Eurasia Yaş Sebze ve Meyve Ambalaj, Depolama ve Lojistik Fuarı’nın tanıtımı gerçekleştirilecek.
Antakya Savon Otel’de Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan toplantının ana konusu şu ana başlıklardan oluşuyor:
-Tüketim ekonomisinin temel ihtiyaçlarından olan, “Yaş Sebze Meyve, Depolama, Ambalaj ve Lojistikle ilgili ihracat verileri” ve Türkiye’nin bu alanda bölgesel alandaki son durumu…
– Üretimi ve ihracatı arttırma politikaları kapsamında, uluslararası işbirliklerinin geliştirilmesi…
Türkiye’de sektör temsilcilerini Antakya’da buluşturacak olan organizasyonda, AKİB Başkanı Nejdat Sin ve Antexpo Genel Müdürü Murat Özer birer konuşma yapacaklar.

Amanos Dağlarında hava destekli operasyon
3 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı, Amanos Dağları kırsalındaki hava destekli operasyonda silahlı 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
Yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında Hatay Amanos Dağları kırsalında, İl Jandarma Komutanlığınca hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiği, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

Kentsel dönüşümde
Süreç hızlanıyor
Tapu ve imar kanunlarında değişiklik teklifi Meclis’te kabul edildi. Riskli binalar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yıkılabilecek. Bürokrasi azalacak.

Haziran açığı
Hazine ve Maliye Bakanlığı, Haziran ayına ilişkin nakit gerçekleşmelerini açıkladı. Buna göre, Hazine nakit dengesi, Haziran ayında 11 milyar 16 milyon lira açık verdi.

Gündemde turizm var
TBMM Genel Kurulu’nun bu haftaki gündeminde Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı Hakkında Kanun Teklifi yer alacak.

Son rakam Bakan’dan
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Bugün ülkemizde 3,6 milyonu geçici koruma kapsamında Suriyeli olmak üzere yaklaşık 4,9 milyon yabancı insan bulunmaktadır.”

TOÇ Bir Sen
Mektup Eylemi
Hatay’da, Memur-Sen’e bağlı Tarım-Ormancılık ve Bayındır Çevre inşaat Hizmet Kollarının Yetkili Sendikaları, Toç Bir-Sen ve Bayındır Memur-Sen, 4/B ve 4/A kadrolarında yer alan memurlar arasındaki eşitsizliklere çözüm çağrısı yapmak ve bu konudaki düşüncelerini dile getirmek amacıyla, Hatay Merkez PTT şubesi önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Sendika yetkilileri, Cuma günkü açıklamanın ardından, TBMM’ye seslerini duyurmak amacıyla Milletvekillerine toplu mektup gönderdiler.

OSB uyarısı
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Çok düşük miktarda olsa da, bazı OSB’lerde, rantiye işlemlerinin olduğuyla ilgili bize şikayetler geliyor. Ben, OSB’lerde arsa spekülasyonlarına, rantiyeciliğe asla müsaade etmeyeceğim” dedi.

Eğitim müfredatında
Sağlık Bakanlığı’nca yürütülecek “Türkiye HIV/AIDS Kontrol Programı 2019-2024” kapsamında, toplumsal farkındalığın ve bilgi düzeyinin artırılabilmesi amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın örgün ve yaygın eğitim müfredatları kapsamında HIV/AIDS enfeksiyonu bilgisi yer alacak.

Soruşturma sürüyor
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde seyir halindeki bir araçta meydana gelen patlamayla ilgili incelemeler sürüyor. Güvenlik güçleri patlamada araçta ölen üç Suriyelinin bir saldırı hazırlığında olup-olmadığını araştırıyor.

TESK’ten esnafa
Kredi talebi var
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ekonomik dalgalanmalardan en olumsuz etkilenen kesimin esnaf olduğunu belirterek, “Bu olumsuz etkiyi en aza indirmek için diğer kesimlere olduğu gibi esnafa da can suyu kredisi verilmeli” dedi.

Çoğunluk sendikalı
İstatistiklere göre, Türkiye’deki toplam 2 milyon 549 bin 94 memurun 1 milyon 702 bin 644’ü bir sendikaya üye.
Bu rakamlarla, geçen yıl yüzde 67,65 olan memurların sendikalaşma oranının yüzde 66,79’a gerilediği belirlendi.

Erhan Aksay Turnuvası’nda
Disiplin Cezaları
Play-Off ikinci etap maçları oynanacak olan Erhan Aksay Kurumlararası Futbol Turnuvası’nda, kırmızı kart gören ya da centilmenlik dışı harekette bulunan sporcular ile yöneticilere ceza yağdı. Tertip Komitesi Kurulu kararları ile cezalandırılan sporcu ve yöneticilerin aldığı ceza şöyle:
Şeyhali Mah. Mustafa Tümkaya 5 Maç
Şeyhali Mah Adem Atılgan 1 Maç
Ayakkabıcılar Bülent Arslanoğlu 3 Maç
Ayakkabıcılar Murat Avcıman 3 Maç
Ayakkabıcılar Nurettin Çetiner 3 Maç
Özkan Orman Ür. Korkmaz Yüksel 3 Maç
Özkan Orman Ür.Yusuf Özkan 1 Maç
İnder Uğur Atapek 1 Maç
Medeniyetler Yusuf Belli 1 Maç
Medeniyetler Selçuk Çıldır 3 Maç
Reyhanlıspor Ali Kurulur 5 Maç
Müsabakalardan men

Borç erteleme talebi
Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Bu yıl afet yaşayan çiftçilerin kredi borçlarının faizsiz ertelenmesini sağlayacak kararname çıkarılmalıdır” açıklamasında bulundu.

6 ayda 21 bin konut
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca inşa edilen 20 bin 918 konut, yılın 6 ayında hak sahibi vatandaşlara teslim edildi. İnşası tamamlanan bin 697 konutun hak sahipleri ise bu ay yeni yuvalarına kavuşacak.

İçişleri açıkladı
Hatay Amanoslar
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, iç güvenlik operasyonları kapsamında Hatay Amanos Dağları kırsalında, İl Jandarma Komutanlığı’nca hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda, 3 teröristin silahları ile birlikte etkisiz hale getirildiği, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.

TOBB bilgilendirmesi
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, üst üste açıklanan kredi destek paketlerinden üyelerinin yüzde 57’sinin faydalandığını bildirdi.

% 66,79’u sendikalı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2019 Temmuz ayı istatistiklerine göre, Türkiye’deki toplam 2 milyon 549 bin 94 memurdan 1 milyon 702 bin 644’ünün sendika üyeliği bulunuyor.

Yeloğlu’ndan teröre kınama
AK Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, bir mesajla, Reyhanlı terör saldırısını kınadığını duyurdu. Ak Parti İl Başkanı Yeloğlu, kınama mesajında şöyle dedi:
“Serhat ilçemiz Reyhanlı, bir kez daha terörün karanlık yüzü ile karşı karşıya kalmıştır. Bu olayın son olmasını temenni ediyor, tüm Reyhanlılı hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”

TSK’da son tablo
FETÖ Operasyonları
OHAL’in kaldırılmasından bu yana, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın onayıyla TSK’den 2138 personel ihraç edildi, 176 emekli askerin rütbeleri alındı.

10 adete düştü
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince, satış noktalarında plastik poşetlerin ücretlendirilmesi sonrası aylık kişi başı poşet kullanımı 35’ten 10’a geriledi.

Walmart’a erişemedik!
Türkiye’nin 500 büyük şirketinin toplam net satış geliri yaklaşık 300,2 milyar dolar olarak kayıtlara geçerken, bu rakam, Fortune Global 500 listesinde başı çeken Amerikan perakende devi Walmart’ın satışlarının sadece yüzde 58,4’üne denk geldi.

Hatayspor’da yönetime borçlanma yetkisi
2 Yıl 15’er Milyon Tl…
Hatayspor Genel Kurulu’nda, yeni seçilen Yönetim Kurulu’na borçlanma yetkisi tanındı. Genel Kurul gündeminde yer alan maddeye göre, Hatayspor, bu sezon 15 milyon lira ve gelecek sezon da 15 milyon
lira borçlanabilmek üzere Genel Kurul’dan yetki istedi. Madde, itiraz olmaksızın, oybirliği ile kabul edildi.

Hatayspor’da 2018-2019 Sezonu Açığı
7,5 Milyon Tl…
Hatayspor Kulübü, geride kalan 2018-2019 sezonunu 7 milyon 478 bin lira açıkla kapattı. Bordo-Beyazlı ekibin Cumartesi günkü Genel Kurulu’nda yapılan açıklamalara göre, takımın geçen yılki gelirleri 24 milyon 734 bin lira olarak gerçekleşirken, gider toplamı ise 32 milyon 168bin lira oldu. Bu durumda, Hatayspor’da geçen sezon 7,5 milyon lira açıkla kapatıldı.

Hatayspor Kulübü’nden
Kongre Açıklaması
Hatayspor Kulübü yeni yönetimi, Cumartesi günkü Kongre sonrası bir mesaj yayınladı. “Hatayspor’umuzda Nihat Tazearslan dönemi” başlıklı açıklama şöyle:
“Hatayspor’umuzun yeni Başkanı ve Yönetim Kurulu seçildi. Genel Kurul üyelerimizin oybirliğiyle, Kulüp Başkanlığımıza Nihat Tazearslan seçildi. Aynı zamanda Hatay Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürüten Kulüp Başkanımız Sayın Nihat Tazearslan’a yeni görevinde başarılar dileriz. Hatayspor’umuza hayırlı olsun.”