Kısa kısa haberler

Vali Rahmi Doğan’a “Hizmet Teşekkürü” Ahilik Haftası nedeniyle Vali Rahmi Doğan’ı ziyaret eden heyet adına konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “58 yaşındayım, 51 yıllık esnafım. Hatay’ın iki kronik sorunu olan Meclis Binası ve Samandağ-Arsuz Yolu’nu çözdüğü için Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi. Bugün enerji verilemeyecek yerler İlimizde sürdürülebi-lir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce […]

Vali Rahmi Doğan’a “Hizmet Teşekkürü”
Ahilik Haftası nedeniyle Vali Rahmi Doğan’ı ziyaret eden heyet adına konuşan ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, “58 yaşındayım, 51 yıllık esnafım. Hatay’ın iki kronik sorunu olan Meclis Binası ve Samandağ-Arsuz Yolu’nu çözdüğü için Sayın Valimize teşekkür ediyorum” dedi.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebi-lir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Altınözü İlçesi Fatikli Mahallesi M.Cavid Alkan, İstiklal, Nazar, Şehit Mustafa Ragıp, Çeşme, Tacettin Sürmeli, Mehmet Gürkan, Hastahane, Emin ve Şifa Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Saraykent Mahallesine 9:00-14:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Altınçay Mahallesine 15:00-18:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi Demet, Şirin, Hacı Bektaş-ı Veli ve Barış Sokağa 9:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Gözcüler Mahallesi 71, 75, 42, 43, 45, Leçe, 41, 44 ve Zeytin Sokaklara 9:30-17:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Karaağaç Mahallesi 111, İnönü, Hacı Bektaş-ı Veli, Konarlı, 30, 31 Ve 29 Sokağa 10:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Gözcüler Mahallesi 3, 5, Hıdır Dede, Kamelya, Tunç, Ömer Sölen, İnci, 2 ve 4. Sokağa 10:00-17:00 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Üçgüllük Mahallesi Ada Sokak ve Derekuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Çerçikaya Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Güneysöğüt Mahallesi Güney söğüt sokak, Koçören Mahallesi, Kebaşnar, Aşağı Koçören ve Yukarı Koçören Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Gölbaşı, Adalar, Sucuköy, Başpınar ve Kamberlikaya Mahallelerina 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Uzunbağ Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Mızraklı Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arası,
Yayladağı İlçesi Kışlak Mahallesi, Arslanyazı Mahallesi, Ayışığı Mahallesi, Hisarcık Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arasında Tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

Adalet Bakanlığı
1300 Hakim-Savcı alacak
Adalet Bakanlığı; 1000 adli yargı hakim ve savcı adayı, 200 avukatlık mesleğinden hakim ve savcı adayı ve 100 idari yargı hakim adayı alıyor. Sınava başvurular, 31 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında, elektronik ortamda, ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) gerçekleşecek.

Deprem taraması
Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Hatay’ın da üzerinde olduğu Doğu Anadolu Fay Hattı’nın kollarının tespiti için çalışma başlattı.

Mobil Eğitim Tırı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mobil Trafik Eğitim Tırı”nın, Milli Eğitim Bakanlı-ğı ile belirlenen program çerçevesinde Türkiye’yi dolaşarak yaklaşık 6 milyon öğrenciye ulaşılacağını söyledi.

CHP affetti!
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Parti Genel Merkezi’nde toplanan CHP Parti Meclisi, 2016’da partiden ihraç edilen eski Ankara Milletve-kili Aylin Nazlıaka’nın bağışlanmasına karar verdi.

Vali’ye Ziyaret
Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında; Ticaret İl Müdürü Halit İmrek, Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Başkanı A. Kadir Teksöz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin ve beraberin-dekilerden oluşan heyet, Hatay Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti.

MKÜ’ye Akademisyen Alımı
32 KİŞİNİN MÜLAKATI BUGÜN…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne, 26 Ağustos 2019 tarihli Öğretim Elemanı alım ile ilgili ön değerlendirme sonuçları belli oldu. Hatay MKÜ Rektörlüğü duyurusunda, ön elemeyi kazanarak yarınki mülakata girmeye hak kazanan öğrencilerin isimleri yayınlandı. Ön elemeyi geçen ve bugünkü mülakata girecek olan Araştırma Görevlisi ya da Öğretim Görevlisi adayları şunlar:
İKTİSADİ İD. BİL. FAKÜLTESİ:
Satuk Buğra Özel, Kıvanç Demirci, Umut Seren Yarım, Seçkin Büyücek, Pınar Kılıç, Nuran Pir, Egemen Karakoyun, M.Miraç Aslan
İLAHİYAT FAKÜLTESİ:
Abdullah Taşbası, Ahsen Yılmaz, Zeynep Demirtaş, Abdulmuttalip Demiraş, Halil Furkan Çalışkan, Ferhat Kanderen, F.Zehra Mısır.
FEN-EDEBİYAT FAKÜLTESİ:
Merve Olukman Şahin, Beim inan, Sevgi Ateş, Ramazan oğur, Yetkim Sezeroğlu.
HATAY SAĞLIK HİZ. MYO:
Gül Kıran, Narin Küçük, Ayşegül Kömür, Selma Dikmenkalı.
SAĞLIK BAKIM HİZM.:
Ayşegül Kılıçlı, Handan Altunkan, Hacer Kabakoğlu, Sevgi Demir.

Yayladağı Belediyesi etkinliği hafta sonunda
SIRA GECESİ ve SERTTAŞ KONSERİ
Yayladağı Belediyesi’nin ertelenen eğlence gecesi, bu hafta sonunda yapılıyor. Yayladağı Belediye Başkanı Mustafa Sayın, hafta sonunda,
20 Eylül Cuma günü gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili şu duyuruyu yaptı:
“20 Eylül Cuma günü Yayladağı Belediyesi Aba Güreşi sahamızda saat 20:00’da Kazım Çiriş ve Grubu Urfa Sıra Gecesi’ne, saat 21:30’da ise Bülent Serttaş Konseri’ne
tüm hemşehrilerimiz davetlidir.”

Adnan Akdaş’ın acı günü
ABLASI VEFAT ETTİ
MHP İl ve Antakya İlçe eski Başkanı, siyasetin renkli simalarından, halen Antakya Belediye Meclisi üyesi Adnan Akdaş, abla acısı yaşadı. Adnan Akdaş’ın ablası Fatma Bekmez vefat etti. Merhumenin cenazesi, dün Antakya Mezarlık Kompleksi’nden kaldırıldı ve Samandağ Batıayaz aile mezarlığında defnedildi.
ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli
Ailesine başsağlığı diler.

Yarın enerji verilemeyecek yerler
İlimizde sürdürülebilir enerji temini için Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi’nce gerçekleştirilecek olan şehir şebekeleri ile trafolara yönelik bakım, onarım ile yenileme çalışmaları sırasında enerji kesintisi uygulanıyor. İlimizde yarınki kesinti programı şöyle:
Altınözü İlçesi Kurt Mezrası Mahallesi Kurt Mezrası Sokak, Toprakhisar ve Seferli Mahallelerine 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Koçören Mahallesi Aşağı Köçören Sokağa 9:00-17:00 saatleri arası,
Defne İlçesi Koçören Mahallesi Kebaşnar Sokağa 10:00-18:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Yeşilköy Mahallesi, Atatürk, Barbaros, Beyler Yurdu, Çetil, Mevlana, Cami ve Poyraz Çıkmazı Sokaklara 9:15-17:15 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi, Aksoy, Can, Karanfil, Milay ve Karakuş Sokaklara 9:15-17:00 saatleri arası
Dörtyol İlçesi Yeşilköy Mahallesi, Devran, Ceylanlar, Yağmur, Piri Reis, Deliçay, Menekşe, Yakut, Beyler Yurdu, E-5 Karayolu, Cengiz Topel, Mevlana, İbni Sina, Yiğitler, Sılam, Nilüfer, Poyraz Çıkmazı ve Ceyhan Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Dörtyol İlçesi Kuzuculu Mahallesi, Abdullah Karaca, Akasya, Alkan, Taş Köprü, Gökler, Yahşiler ve Çardak Sokaklara 9:00-17:00 saatleri arası,
Hassa İlçesi Gülkent ve Buhara Mahallelerine
9:30-15:00 saatleri arası,
Kırıkhan İlçesi Cumhuriyet Mahallesine 10:30-17:00 saatleri arası,
Reyhanlı İlçesi Uzunkavak Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Uzunbağ Mahallesine 10:00-18:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yaylıca Mahallesine 14:00-17:00 saatleri arası,
Samandağ İlçesi Yaylıca Mahallesine 9:00-10:00 saatleri arası
Samandağ İlçesi Mızraklı Mahallesine 9:30-17:30 saatleri arasında AG-Hizmet Alım çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

MEB, tek TIK’la!
“Türkiye’nin dört bir yanındaki mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında döner sermaye kapsamında üretilen ürünlerin kataloğuna erişim için web portalı oluşturduk.” ifadesini kullanan Özer, portalın “http://mtedose.meb.gov.tr” adresinden erişime açıldığını bildirdi.

Alerjiye dikkat
Yabani ot ve çalı polenlerinin ağustos sonu ve eylül ayı başında rüzgarla uzak bölgelere taşınabildiği, bu durumun özellikle alerjisi olan kişilerde astım ve alerjik nezle şikayetlerinde artışa neden olduğu belirtildi.

Kaymakam kutlaması
İskenderun Kaymakamı İskender Yönden: “Halkımızın ahilik haftasını ve esnaf bayramını en içten dileklerimle kutluyor, ahiliğe esas olan birlik, beraberlik ve kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum.”

İşsizlik rakamları
Türkiye’de işsizlik oranı Haziran’da geçen yılın aynı ayına göre 2,8 puan artışla yüzde 13 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi olarak kayıtlara geçti.

Zam korkusu
Faizlerin düşmesi ve dolar kurunun 5.85 TL’nin altına düşerek 5.70-5.72 dolar seviyesinde seyrettiğini ve motorine zam yapılacağı şeklinde söylentilerin yoğunlaştı-ğına dikkat çeken TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Aksine, havaların soğuması ile birlikte, özellikle doğalgaz ve elektrik fiyatlarında indirime gidilmesini bekliyoruz” dedi.

S-400’de 2.Aşama
Milli Savunma Bakanlığı, S-400 Uzun Menzilli Bölge Hava ve Füze Savunma Sistemi’nin ikinci batarya malzemeleri-nin Mürted Hava Meyda-nı’na intikalinin tamamlan-dığını açıkladı.

Yüzde 30 artırdı
Tüketici teknolojisi ürünleri pazar büyüklüğü, yüzde 2,5’lik artışla 15,9 milyar lira ciroya ulaşırken, bu artışta, ÖTV indirimiyle yüzde 30 büyüyen beyaz eşya sektör satışları etkili oldu.

Kentsel Dönüşümde
‘Parsel’ Bilmecesi
Kentsel dönüşümde TOKİ ve Emlak Konut’un ada bazındaki projelerde ön plana çıkacağını söyleyen İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, “Mahalle aralarında ve sokaklarda parsel bazlı yapılar yüzde 70’ini oluşturuyor. Bunları kim yapacak? Şartlar tekrar kontrol edilmeli, yoksa hedefe ulaşılamaz” dedi.

Bütçe fazla verdi
Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, Ağustos ayında 576,3 milyon TL fazla veren bütçe, Ocak-Ağustos döneminde ise 68,1 milyar TL açık verdi. Ocak – Ağustos döneminde faiz dışı fazla ise 11,44 milyar TL olarak gerçekleşti.

Nakdi krediler
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi üyesi kuruluşlar tarafından kullandırılan nakdi krediler, Temmuz 2019 itibariyle bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2 artarak 2 trilyon 623 milyar TL oldu.

Hatay davar mı?
Bu sene ikincisi gerçekleşecek olan, usta şefler ve gastronomi uzmanlarını bir araya getiren yeni nesil meze festivali Yeniden Meze, 6 Ekim’de Ortaköy Feriye’nin boğaza nazır eşsiz manzarasında gerçekleşiyor.

Exit mobile version