Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

15 yıldır unutulan ayakkabılar bile var

Profesör unvanlı ayakkabı tamircisi

Profesör unvanlı ayakkabı tamircisi yaklaşık 60 yıldır mesleğini keyifle yapıyor

      Ayakkabı tamirine bir ömür adamış, Profesör Doktor olarak lanse edilen Sıtkı Yenilmez’in tarihi uzun çarşıda bulunan mütevazi işletmesinde tamire getirilen ama uzun yıllardır unutulan ayakkabılar dikkat çekiyor.

      Tarihi uzun çarşının merkezi bir noktasında yaklaşık 60 yıldır Ayakkabı tamiratı başta olmak üzere kendi deyimi ile her tür tamiratı yaparak geçimini sağlayan Sıtkı Yenilmez, bazı müşterilerinin tamir için verdiği ürünleri geri almadığını söyledi, aralarında 15 yıldır alınmayanların da olduğu bu ürünleri hala işyerinde bulundurduğunu ifade etti.

Dede mesleği …

      Dedesinden öğrendiği mesleğini başarılı bir biçimde uzun  yıllardır yapmasından dolayı hem uzun çarşı esnafının hem de müşterilerinin ona verdiği Profesör  Doktor unvanını elinde bulunduran Sıtkı usta, küçük dükkanında bir yandan mesleğini icra ederken bir yandan da sayısı günden güne artan unutulan ayakkabıları istifleme ile meşgul oluyor.

      Sıtkı Usta, işyerinin duvarında asılı olan “unutulan ayakkabılardan mesul değiliz” yazısına rağmen müşterilerine olan saygısından ve vicdanen hala bu ayakkabıları saklamaya devam etiğini bildirdi.

      “Ne olacak şimdi bu ayakkabılar” diyen Sıtkı Usta açıklamasında şunları dile getirdi: “Yıllardır ayakkabı tamiri sektöründeyim. Unutulan ayakkabılar yeni mevzu değil iş hayatımın her aşamasında olmuştur.

Sağlığı el verdiğince mesleğe devam …

      Ama ben müşterilerime verdiğim kıymetten hep bu ayakkabıları saklamaya devam ettim. Kimi yıllar sonra geldi aldı ayakkabısını kimi de hala duruyor mu o ayakkabı sana zahmet ihtiyaç sahibi birine ver dedi. Bu arada şu gördüğünüz duvarlarımı dolduran tamiri bitmiş ayakkabılardan çoğu uzun yıllardır sahibi tarafından alınmayı beklemektedir. Her ne kadar unutulan ayakkabılardan sorumlu değilim desem de  yufka yüreğim sahipleri bir gün gelir diyerek  bunları dükkanımda tutmamı söyler bana her daim. İnşallah haberinizi okuyup ta bende ayakkabılarını unuttuklarını hatırlar müşterilerimiz. Sağlığım el verdiğince dede mesleğim olan ayakkabı tamirciliğini  ve diğer tamirat işlerimi devam ettireceğim. Ha birde alınmayan ayakkabıları da saklamaya devam edeceğim.”

      Mehmet ÖZGÜN