Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hatay’da 2 sınır karakoluna

Hatay’da 2 sınır karakoluna saldırı:
Ölü-yaralı yok, misliyle karşılık var…
Genelkurmay Başkanlığı, ilimiz Hassa ilçesindeki sınır karakollarına PYD/PKK/YPG kontrolündeki Suriye topraklarından ve rejim bölgesinden havanlı iki ayrı saldırı düzenlendiğini duyurdu Saldırıda ölen-yaralanan olmadı, ancak saldırılara TSK tarafından misliyle karşılık verildi.
İlimizdeki iki karakola saldırı, dün sabah 09.00 ile 12.00 sıralarında gerçekleşti. Sabah saatlerinde Hassa Gökhan Sınır Karakolu, öğle saatlerinde ise Kızılçat Sınır Karakolu’na yönelik gerçekleşen saldırıda ölen-yaralanan olmazken, kısmi maddi hasar oluştu. Mehmetçik, her iki saldırıya da meşru müdafaa hakkını kullanmak suretiyle misliyle karşılık verdi.

LYS, ALES, KPSS için başvuruda
ek süre LYS’de Yarın
ÖSYM, başvuru tarihleri sona eren bazı sınavlarla ilgili mağduriyet yaşanmaması için ek başvuru süreleri tanıdı. ÖSYM, başvuru tarihleri sona ermiş olan LYS, ALES, KPSS ve Adalet Bakanlığı sınavlarına süresi içinde başvuru yapmayan adaylara yönelik bir karar aldı.
Karara göre;
– LYS için 28 Nisan’da,
-ALES için 27 Nisan’da,
-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik için
3 Mayıs’ta,
-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi için 3 Mayıs’ta,
-KPSS A Grubu Alan Bilgisi için 4 Mayıs’ta,
-Adalet Bakanlığı sınavları için de 17 Mayıs’ta bir günlük süre ile başvuru sistemi açılacak.

YAMAN’dan TEOG adaylarına başarı mesajı
Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, dün ilki gerçekleşen ve bugün de devam edecek olan TEOG 2. dönem sınavına girecek öğrencilere başarı dileğinde bulundu. YAMAN’ın mesajı şöyle:
“Aydınlık geleceğimizin timsalleri olan çocuklarımıza, okul tercihlerinde etkili olması bakımından önem teşkil eden Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda üstün başarı diliyorum.”
Girdikleri sınavın neticesi her ne olursa olsun, hiçbir şeyin sonu olmadığının bilinciyle hareket edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yaman, “TEOG sınavında ter döken 8.sınıf öğrencilerimizin sakin ve rahat olmalarını temenni ediyorum. Sınava girecek öğrencilerimiz adına, lütfen sınav süresince sessiz olalım.”

PEGASUS UÇUŞLARI
Pegasus özel havayolu şirketi, Hatay Antalya arası direk uçuşlara başladı. Pegasus’un, haftanın Salı ile Cumartesi günleri sabah Hatay-Antalya direk uçuşlara başladığı ve yaz sezonu boyunca bu uçuşları sürdüreceği bildirildi.

AKARYAKITTA İNDİRİM
Benzinden sonra motorinde de indirime gidildi. Dün sabah itibariyle, mazotun litresinde 14 kuruş indirimle fiyat 4.62 TL’den 4.48 TL’ye düşürüldü. Benzin fiyatında da iki gün önce 15 kuruşluk indirim olmuştu.

1 MAYIS TOPLANTISI
Antakya’da kutlanacak 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bugün bir toplantı düzenleniyor. Eğitim Sen’de bugün saat 12.30’da düzenleneceği belirtilen toplantıya, 1 Mayıs Düzeleme Komitesi adına KESK, DİSK, TMMOB, TTB VE DKÖ temsilcilerinin katılacağı duyuruldu.

Kontrollerde: 35 Alkollü Sürücü
Trafik ekiplerinin kontrolleri sırasında ilimizde son 7 günde toplam 35 kişinin alkollü şekilde araç kullandığı belirlendi. 35 Alkollü sürücünün ehliyetine 6 ay süreyle el koydu, ayrıca yüksek para cezasına çarptırıldı. Bu arada 1.00 promilin üzerinde alkollü olduğu tespit edilen 9 sürücü hakkında da adli işlem yapıldı.

İzmir Fuarı başladı
Hatay Zeytin-Zeytinyağı Standı açıldı
Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) desteği ve Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) işbirliğinde, 26-29 Nisan tarihlerinde İzmir İZFAŞ Uluslararası Fuarı başladı. Fuar’da, Hatay zeytini ile zeytinyağı başta olmak üzere, ürünlerin tanıtımı için stant oluşturuldu. Konuya dair DOĞAKA açıklamasında şöyle denildi:
“Bölgemiz gıda sektöründeki zeytin, zeytinyağı, süt ve süt ürünleri üretici firmalarının uluslararası platforma taşınarak, küresel ticari işbirliklerinin yapılması amacıyla, söz konusu fuara katılım sağlanması hedeflenmektedir. Söz konusu fuar kapsamında; fuar alanı yer kira bedeli, stand konstrüksiyon tasarım, kiralama ve tefrişat giderleri, catering ve her il adına birer hostes planlanması gibi maliyetler Ajansımız koordinasyonunda sağlanacaktır. İlgili fuarımıza katılan firmaların görevli personelinin ulaşım ve konaklama ile ürünlerinin navlun maliyetleri firmaların kendi imkanları ile karşılanacaktır.”

16. Hafta Kitap – Türkü Etkinliği
ORTA KAHVE’DE
Antakya Belediye Parkı’ndaki ünlü Orta Kahve, hafta sonunda önemli kültürel bir ekinliğe daha imza atıyor. 30 Nisan Pazar günü saat 13.00’te Atatürk Parkı Orta Kahve önünde “Kitap Okuma ve Türkü Etkinliği” düzenleniyor.
Etkinlik herkese açık.

SAMANDAĞ’DA ÖDÜL TÖRENİ

Samandağ ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde resim şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtıldı Ödülleri; Kaymakam Dr. Cahit Çelik, Garnizon komutanı Emrah Nergis, Samandağ Belediye Başkan Mithat Nehir ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli takdim Etti.
Dereceye girip ödül alan öğrenciler şunlar:
RESİM
1-Sıdıka-Bedia Kara İlkokulu Okulu Öğrencisi Güneş Yaman
2-Yoğunoluk İlköğretim Okulu Öğrencisi Defne Avcı
3- Mühendis Suphi Güzey İlk Okulu Öğrencisi Işıl Aktar
ŞİİR
1- Çanakoluk Huzurlu Ortaokulu Elif Çam
2-Şaban Kahil Sürmeli Ortaokulu Pelin Fahli Oğulları
3- Karaçay Merkez Ortaokulu Mehmet Ali Elmez
KOMP0OZİSYON
1-Yüksel Acun Anadolu Lisesi Zeynep Kudret,
2- İsmail Ve Mehmet Selim Kara Anadolu Lisesi Yasemeni Deniz
3- Özel Boğaziçi Temel Lisesi Gizem Güzel

YENİLİKÇİ YARIŞMASI
Başvurular Pazar günü sona eriyor
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yenilikçi uygulamaların eğitim sistemimize kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlere daha iyi eğitim ve öğretim imkânlarının sunulması, başarılı çalışmaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla gerçekleştirilen “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri”nin beşincisini 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında gerçekleştirileceğini duyurdu. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri’ne, 2017/15 sayılı Genelge´de belirtilen koşullara sahip her tür ve derecedeki kurum ile bu kurumlarda görev yapan öğretmen, yönetici ve diğer personel başvuru yapabile-cek. Başvurular, 17 Nisan – 30 Nisan 2017 tarihleri arasında http://eoyo.meb.gov.tr/Login.aspx adresi üzerinden elektronik ortamda yapılabilecek.
Elektronik ortamda ve saha ziyareti ile yapılacak olan değerlendirmeler sonucu ödül almaya hak kazanan çalışmaların, bölgesel ve Bakanlık düzeyinde düzenlenecek törenlerle ödüllendirileceği kaydedildi.

Trafik kontrollerinde
7-8 ARAÇTAN BİRİNE CEZA
İlimiz genelinde trafik akışının denetlenmesi ve düzenlenmesi kapsamında trafik ekipleri tarafından 17-23 Nisan 2017 tarihleri arasında yapılan denetim ve kontroller sonucunda, ortalama her 6-7 araçtan birinde eksik ya da kusur bulunurken, bu araçlar cezaya çarptırılıyor. Trafik verileri de bunu gösteriyor. Bu verilere göre, ilimizde son 7 günlük dönemde, 15.259 araç kontrol edildi, kusuru tespit edilen 2.617 araç sürücüsüne idari para cezası uygulandı ve 106 motosiklet trafikten men edildi.

ÖDÜLLER BUGÜN
Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Kanser” konulu resim yarışmasında dereceye giren eser sahipleri belli oldu, ödülleri de bugün dağıtılıyor. Resim yarışmasında, öğrencilere ait resimler Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde sergilendi. “Kanser” konulu resim yarışmasında dereceye girenlere tablet ve çeşitli hediyeler verilecek. Tören, bugün saat 14.00’te Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde yapılıyor.

Erhan Aksay Turnuvası’nda
FİKSTÜR ÇEKİMİ 3 MAYIS’TA
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 33.sünü düzenleyeceği Erhan Aksay Kurumlararası Futbol Turnuvası’nın kura çekimi ve fikstür belirlenmesi işlemi 3 Mayıs Çarşamba günü yapılıyor.
Erhan Aksay Turnuvası Tertip Kurulu, kura ve fikstür çekiminin 3 Mayıs Çarşamba günü saat 17.00’de spor kompleksinde yapılacağını tüm kulüplere duyurdu.

İskenderun EML Mezunları Buluşması
CUMARTESİ GÜNÜ
İskenderun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi mezunları hafta sonunda buluşuyor. İskenderun EML mezunları buluşması, 29 Nisan Cumartesi günü İskenderun Beyaz Saray’da gerçekleşiyor. Konuya ilişkin irtibatın, 0532 484 51 72” nolu telefonla kurulabileceği duyuruldu.

Bugün enerji verilemeyecek yerler
Toroslar Elektrik Dağıtım Şirketi, ilimizde sürdürülebilir enerji temini için şehir şebekelerinde bakım onarım ile yenileme çalışmaları çerçevesinde kesinti uyguluyor.
İlimizde bugünkü kesinti programı şöyle:
Samandağ İlçesi Kuşalanı Mahallesine 8:30-13:30 saatleri arası,
Arsuz İlçesi Avcılarsuyu Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
İskenderun İlçesi Güzelçay Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Belen İlçesi Karapelit Mahallesine 9:00-17:00 saatleri arası,
Antakya İlçesi Küçükdalyan Mahallesi Berfin, Nehir, Funda ve Sema Sokaklara 9:00-13:00 saatleri arasında tesis çalışması nedeniyle enerji verilemeyecek.

7 Günde 98 Kaza
ÖLÜ YOK, 96 YARALI…
İlimizde son bir hafta içinde meydana gelen 98 trafik kazasında ölüm olmazken, 98 vatandaş yaralandı. Trafik verilerine göre, meydana gelen 65’i yaralamalı, 33’ü maddi hasarlı trafik kazalarında toplam 96 vatandaş yaralandı, ölüm yaşanmadı.

Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali
10 GÜNDE 210 BAYANI AĞIRLADI
Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali’nin, açıldığı günden bu yana geçen 10 günlük dönemde toplam 210 bayanı ağırladığı belirtildi.
Yapılan açıklamada, Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali’nde hanımların hoş vakit geçirebilecekleri, çeşitli etkinliklerini gerçekleştirebilecekleri ve çocuklarıyla birlikte güzel zaman geçirebilecekleri de belirtildi. Pazar günleri hariç haftanın altı günü 09.00-20.00 saatleri arasında hizmet veren Antakya Belediyesi Hanımlar Lokali’nden yararlanmak isteyen vatandaşların “0 326 216 63 33” numaralı telefondan bilgi alabileceği de vurgulandı.

GÖLGE OYUNU KURSU
Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi, Türk sanatlarının en önemlilerinden biri olan “Gölge Oyunu”nu gençlere öğretmek amacıyla Hacivat ile Karagöz kukla yapım kursunu hayata geçiriyor.
Antakya Belediyesi’nden konuyla ilgili açıklama şöyle:
“Antakya Belediyesi Gençlik Merkezi, 14 yaş üzeri gençlere yönelik Hacivat ile Karagöz kukla yapımı ve gölge oyunu kursu açıyor. Gölge oyunu, kültürümüzün önemli bir parçası ve bu kültürümüzü gelecek nesillere aktarmayı amaçlıyoruz. 14 yaş üzeri tüm vatandaşlarımızı kapsayan kurs içeriğinde; Hacivat ile Karagöz kuklalarının yapımı, boyaması, hareketlendirilmesi, gölge oyununun incelikleri ve geleneksel gölge oyunu kuralları yer almaktadır.”
Kurslara kayıt olmak isteyen öğrencilerin, Cebrail Mahallesi Cengiz Caddesi üzerinde bulunan Gençlik Merkezi’ni ziyaret edebilecekleri veya 0326 227 22 22 numaralı telefondan bilgi alabilecekleri bildirildi.

AV YASAĞI 15 EYLÜL’E KADAR
2016-2017 Su ürünleri av sezonu 15 Eylül 2017 tarihine kadar sürecek. 15.04.2017 tarihi itibariyle tüm denizlerde trol ve gırgır ağları ile avcılık için genel av yasağı dönemine girildi. Gırgır ve trol yöntemi ile avcılık yapan balıkçı gemileri için av yasağı, bölgede (Akdeniz’de) 15 Eylül 2017 tarihine kadar devam edecek. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, gerekli izinlerin alınması şartıyla, avlanma yasağının başladığı tarihten itibaren isteyen balıkçıların karasuların hemen yakınındaki uluslararası sularda avcılık yapabileceklerini bildirdi. Kurum genelgesine göre, 4/1 Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’de geçen kurallara uymak şartıyla, uzatma ağlarıyla su ürünleri avcılığı dönem boyunca serbest.