19 Eylül Gaziler Günü töreni gerçekleştirildi

Hatay’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Antakya ilçesindeki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Hatay Büyükşehir Belediye […]

Hatay’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Antakya ilçesindeki Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene, Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, kurum müdürleri, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.
Tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasıyla başlarken, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Öntürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Aziz vatanımızın özgürlük ve bağımsızlığı için düşmana karşı verdikleri cansiperane mücadele, gösterdikleri üstün cesaret ve fedakârlıkla milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip kahraman gazilerimizin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutluyorum. Gazilerimiz, ‘Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ diyerek vatanımızın bekası için cepheden cepheye koşmuştur.
Onlardan aldığımız ilhamla, memleketimizin güvenli ve güçlü geleceği için çalışmak hepimizin milli sorumluluğudur. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, canlarını vatan için feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.” – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version