Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2 Atış Aynı Hedefe…

MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı,

MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, TBMM’de art arda 2 kez gündem dışı konuşarak Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne sert eleştirilerde bulundu. KAŞIKÇI, Reyhanlı ilçesi Karacanlık, Kumtepe ile Özkurtuluş Mahallelerindeki içme suyunun KİRLİ olduğunu, onlarca kişinin ishale yakalanarak zehirlendiğini öne sürerken, Yayladağı-Dağdüzü Göleti’nin de DSİ’ce yapılıp Hatay BŞB sorumluluğunda olduğunu, ancak bu göletin de atıl bırakıldığını, kaderine terk edildiğini söyledi, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni bu göleti canlandırmaya davet etti.

Hatay MHP Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, Salı ve Çarşamba günleri TBMM’de üst üste yaptığı konuşmalarla, Hatay’ın iki önemli sorununu gündeme taşırken, hedefinde Hatay Büyükşehir Belediyesi vardı.

MHP’li Vekil Lütfi Kaşıkçı, ilimiz Yayladağı ilçesine bağlı Dağdüzü kırsalında, DSİ’nin, geçmiş yıllarda bir sulama göleti yaptırdığını söyledi. Dünyadaki iklim değişikliği nedeniyle, ülkelerin, değişik yatırımlarla, örneğin sulama göletleri, baraj ya da kapalı sulama sistemleriyle tarımsal sulama ve içme suyu kullanımını karşılamaya çalıştığını, bu anlamda DSİ’nin de ilimiz Yayladağı ilçesine sulama göleti kazandırdığını, ancak ilerleyen süreçte sulama göleti sorumluluğu yetkisinin Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne geçtiğini anlattı.

Milletvekili Kaşıkçı, konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin ise sulama göletini kaderine terk ettiğini, hiçbir bakım yapmadığını, tesisin etkinleşmesi için çalışmadığını kaydederek, Büyükşehir Belediyesi’nden, Dağdüzü Göleti’ni aktif hale getirmek üzere çalışma yapmasını istedi.

Milletvekili Kaşıkçı, Dağdüzü Barajı ile ilgili konuşması sonrası, sosyal medya hesabında ise şu paylaşımı yaptı:

“Yayladağı ilçemizin Çaksına Mahallesi’nde bulunan ve işletmesi Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan göletin içler acısı durumunu dile getirdik. İşbilmezlikte gelinen nokta çok üzücü. Millet, gölet bulamaz! Biz ise kaderine terk etmişiz!”

-REYHANLI’DA İÇME SUYU İSHAL YAPIYOR-

MHP’li Vekil Lütfi Kaşıkçı, önceki gün yine TBMM’de gündem dışı bir konuşma yaptı. TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Lütfi Kaşıkçı, ilimiz Reyhanlı ilçesinde 3 yerleşim biriminde, halkın sağlıksız ve kirli su içtiğini öne sürdü.

Reyhanlı ilçesine bağlı Karacanlık, Kumtepe ile Özkurtuluş Mahallelerinde, halkın, içme suyu nedeniyle ishale yakalandığını ve onlarca kişinin zehirlendiğini söyleyen Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni ve HATSU’yu soruna el atmaya, halka temiz ve içilebilir su iletimi yapmaya çağırdı..

Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, konuşması sonrası sosyal medya paylaşımında da “Reyhanlı ilçemize bağlı Karacanlık, Kumtepe ve Özkurtuluş Mahallelerimizde vatandaşlarımız sağlıksız içme suyu içmektedirler.

Vatandaşlarımıza reva görülen bu eziyeti TBMM’ye taşıdık” dedi. -Haber/Cemil Yıldız-