2023 Siyasetinde En Çok Konuşulan İsimler

Haber analiz ve raporlama şirketi Habermetre, 2023 yılında en fazla haber konusu olan siyasetçileri belirledi. Listenin zirvesinde, 3 milyondan fazla haberde adı geçen ve 2 milyar 943 milyon okunma sayısına ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yer alıyor. İkinci sırada ise 1 milyon haberle eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Kılıçdaroğlu’nun adının geçtiği haberlerin okunma sayısı 1 milyar […]

Haber analiz ve raporlama şirketi Habermetre, 2023 yılında en fazla haber konusu olan siyasetçileri belirledi. Listenin zirvesinde, 3 milyondan fazla haberde adı geçen ve 2 milyar 943 milyon okunma sayısına ulaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan yer alıyor.
İkinci sırada ise 1 milyon haberle eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geliyor. Kılıçdaroğlu’nun adının geçtiği haberlerin okunma sayısı 1 milyar 157 milyon 924 bin olarak kaydedildi. Üçüncü sırada ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bulunuyor. Akşener, 453 bin 277 haberde yer alarak 505 milyon 520 bin okunma sayısına ulaştı.
MHP lideri Devlet Bahçeli dördüncü sırada yer alırken, onu takip eden isim Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce oldu. İnce, cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi ve kaset iddialarıyla sıkça gündeme gelirken, 258 bin habere konu oldu ve 171 milyon 64 bin okunma sayısına erişti.
CHP Genel Başkanlığını devralan Özgür Özel ise listenin altıncı sırasında yer aldı. Özel’in adı 234 binden fazla habere konu olurken, bu haberlerin okunma sayısı 333 milyon 222 bini geçti. Seçimlerde aday olan ve destek veren Sinan Oğan ile DEVA Partisi lideri Ali Babacan da listenin diğer isimleri arasında yer alıyor. (Yusuf Cemil Karaçay)

Exit mobile version