Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

İdlip Sallandı Hatay’da Hissedildi

İdlip Sallandı
Hatay’da Hissedildi
İlimiz güneyindeki İdlib şehrinde dün sabaha doğru küçük ölçekte bir deprem meydana geldi. Bölgede can ya da mal kaybı oluşturmayan, dün 04.29’da kaydedilen idlib merkezli deprem, ilimiz sınır yerleşim birimlerinde de hissedildi.

BİLİM FUARLARI İPTAL
Hatay İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ilimizdeki liseler, meslek liseleri ve ortaokulların TÜBİTAK ile işbirliği halinde düzenlediği bilim fuarlarının sene sonuna kadar iptal edildiğini duyurdu. Hatay İl Milli Eğitim açıklamasında, “4007 TÜBİTAK Bilim Fuarları, pandemi dolayısıyla 11 Haziran 2021 tarihine kadar ertelenmiştir” denildi

Resim Sergisi Açılışı Bugün
Misbah Sanat Galerisi, 12.dönem geleneksel “Renklerin Coşkulu Dansı” adlı resim sergisi düzenlendi. Açılış, bugün 16.30’da, Misbah Sanat Galerisi’ne ait Valilik karşısındaki sanat evinde gerçekleştirilirken, ressam Şahnaz Yılmaz öncülüğündeki öğrenci kursiyerler şu isimlerden oluştu:
Nimet Özdemir, Simge Cengiz, Eylül Kart, Eva Nergiz, Ema Nergiz, Misbah Cihan Yılmaz; Cem Hüseyin Nihalioğlu.
Açılışa, onur sanatçısı İlhan Kanmaz’ın da konuk sanatçı olarak katılacağı duyuruldu.

Belen ve Arsuz yangınlarında zarar görenlere destek:
280 KİŞİYE TOPLAM 700 BİN TL
9-10 Ekim tarihlerinde ilimiz Belen ile Arsuz ilçelerinde yaşanan orman yangınlarında zarar gördükleri belirlenen toplam 280 kişiye 700 Bin Lira para yardımı yapıldı. Hatay Valiliği’nin, orman yangını mağdurlarına yönelik yardım bilgisi açıklamasında şöyle denildi:
“İlimiz Belen ve Arsuz ilçelerinde 9-10 Ekim 2020 tarihleri arasında çıkan orman yangını sonrasında, Valiliğimiz tarafından hasar tespit çalışmaları yapılmış olup, vatandaşlarımızın zararı karşılanmaktadır.
İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun talimatları doğrultusunda, AFAD ve diğer kurumlar tarafından 28.10.2020 tarihlerine kadar yapılan yardımlar çerçevesinde, Arsuz İlçemizde; AFAD tarafından 17 vatandaşımıza 91.750,00 TL ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 133 vatandaşımıza 190.721,00 TL olmak üzere, 150 vatandaşımıza toplam 282.471,00 TL nakdi yardım yapılmıştır. Belen İlçemizde ise AFAD tarafından 47 vatandaşımıza 166.250,00 TL, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 40 vatandaşımıza 75.250,00 TL, Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyesi tarafından 36 vatandaşımıza 172.500,00 TL olmak üzere, 130 vatandaşımıza toplam 414.000,00 TL nakdi yardım yapılmıştır.”
Valilik açıklamasında, ayrıca Salı günü İskenderun’da çıkman orman yangınlarına da değinildi ve “Bugün itibari ile İskenderun ilçemizde gerçekleşen orman yangını sebebiyle zarar gören vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması amacıyla, Valiliğimiz koordinesinde hasar tespit çalışmaları başlatılmıştır” denildi.

SAĞLIKTA; İSTİFA, EMEKLİLİK, NAKİL YASAK…
Sağlık Bakanlığı’nın yayınlandığı genelgeyle, Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan tüm personelin istifa, emekliliğe ayrılma, başka kuruma geçiş yapması yasaklandı, yıllık izinler ise ülke genelinde iptal edildi.
Genelge ile beraber, kurum bünyesi çalışanları arasında bir başka kuruma naklen geçişler, emeklilik başvuruları ile istifalar da durduruldu.

Müfettiş Yardımcısı
Vergi Denetim Kurulu, 175 Müfettiş Yardımcısı alacak. Başvurular, 16 Kasım saat 08.30’da başlayıp, 27 Kasım saat 17.30’da sona erecek. Sınavın yazılı bölümü, 19-20 Aralık’ta Ankara’da yapılacak.

Yıpranma hakkı
Türk-İş Konfederasyonu, bütün basın çalışanlarının fiili hizmet süresi zammı (yıpranma hakkı) kapsamına alınmasını talep etti.

Mikro işletmeler
Türk bankacılık sektörünün mikro işletmelere kullandırdığı toplam nakdi kredi tutarı, Ağustos sonu itibariyle geçen yılsonuna göre yüzde 41,4 artarak 254,8 milyar lira oldu.

Aşı 2021’de
Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, COVID-19’a karşı güvenli ve etkili oldukları değerlendirilen 3 veya 4 aşının yılsonuna kadar veya 2021 yılı başlarında onay almalarının muhtemel olduğunu söyledi.

TTB kararlı
Sağlık Bakanlığı’nın salgın sürecinde sağlık çalışanlarının istifa taleplerinin kabul edilmeyeceği yönündeki genelgesinin ardından açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB), istifa ve emeklilik haklarından vazgeçmeyeceklerini duyurdu.

Telefondayız!
Yılın ilk çeyreğinde aylık ortalama 488 dakika olan mobil cihazlardan konuşma süresi, Kovid-19 salgınının etkili olduğu ve sokağa çıkma kısıtlama-larının uygulandığı Nisan-Haziran döneminde aylık ortalama 544 dakikayı buldu.

12 personel
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nda (KUZKA) istihdam edilmek üzere 12 personel alınacak.

Sosyal Yardımlar
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında sağlanan destek ve yardımlara ilişkin olarak, “Bu destek, 39 milyar lirayı aştı” dedi.

BURS-KREDİ BAŞVURULARI BAŞLADI
Son gün, 3 Kasım Salı…
2020-2021 eğitim öğretim yılında Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’na girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile halen bir yükseköğretim programına devam eden ara sınıf öğrencileri ve yurt dışında öğrenim gören Türk vatandaşlarının burs/kredi başvuruları başladı. Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrencilerin, 28 Ekim- 3 Kasım tarihleri arasında e-Devlet üzerinden başvurması gerekiyor. 3 Kasım Salı günü saat 23.59’a kadar devam edecek olan başvurular, e-Devlet üzerinden alınacak.

BEKÇİLERİN AMİRİ DEĞİŞTİ
ARTIK POLİS MERKEZLERİ…
Bekçilerin, sevk ve idare amirleri değişti. Emniyet Genel Müdürlüğü, bekçilerin amirliğinin bundan sonra Devriye Ekipler Amirliği veya Ekipler Amirliği’nce değil Polis Merkez Amirliklerince yapılacağını belirtti.
Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesiyle, bekçilerin sevk, idare ve özlük işlemlerinden sorumlu olan birimi, Polis Merkezleri şeklinde değiştirildi.

MKÜ’DE DAİMİ KADROYA ALIM
2 YEDEK ÇAĞRILDI…
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’ne (MKÜ) geçtiğimiz ay içinde alımı kararlaştırılan kadrolu personel ile ilgili alımlarda 2 kişinin yerine yedekler çağrıldı. MKÜ duyurusunda, 2 yedek isim belirtildi ve 13 Kasım tarihine kadar başvuruda bulunmaları gerektiği kaydedildi.
Duyuru şöyle.
“Sözlü sınav sonucunda, yedek olarak açıklanıp asil olarak atanmaya hak kazananlardan; İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı Temizlik Görevlisi (Engelli) kadrosuna yerleştirilen 49*******88 T.C.Kimlik No.lu Hacı Mehmet Zengin ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Temizlik Görevlisi kadrosuna yerleştirilen 33*******14 T.C.Kimlik No.lu Tuğba Ağrı’nın, belirtilen belgeleri 13/11/2020 tarihine kadar Üniversitemiz Personel Daire Başkanlığı’na teslim etmesi gerekmektedir. Bu duyuru tebliğ mahiyetinde olup, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.”

84 milyon abone
2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’na göre, bu yılın ilk çeyreğinde 81,8 milyon olan mobil abone sayısının bu yılsonunda 82,5 milyona yükselmesi öngörülüyor.

Teklif yasalaştı
Tarım arazilerinin anonim şirket veya kooperatif gibi ortaklıklar kurarak, hobi bahçesi gibi yöntemlerle amacı dışında kullanılmasına aracılık edenlere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis, 100 günden 1000 güne kadar adli para cezası verilecek.

2019’u geçti
Geçen yıl meydana gelen 2 bin 668 orman yangınında 11 bin 332 hektarlık alan tahrip olurken, bu yıl Ekim ayı itibarıyla 2 bin 957 yangında toplam 16 bin 441 hektar alan zarar gördü.

Memur ve işçiler
YTS Derneği Kurucu Genel Başkanı ve Kolo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kolo, faizsiz ev ve araç alma sisteminin rağbet gördüğünü belirterek, “Özellikle memur ve işçi kesimine baktığımızda, sistemimize daha çok ilgi gösterdiğini görüyoruz” dedi.

300 bin TL Ödül
EPDK, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) ve ODTÜ TEKNOKENT işbirliğinde başlatılan “Enerjim Sensin Hızlandırma Programı” kapsamında, elektrik dağıtım sektörüne yönelik yenilikçi iş fikirlerine 300 bin lira ödül verilecek.

Adana ve Hatay
Adana İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezi ve Hatay’da uyuşturucu satışı yapan, uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve sosyal medya üzerinden uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği değerlendiren kişilere yönelik çalışma başlattı. Ekipler, çalışma kapsamında Adana’da 35, Hatay’da 1 adrese, özel harekat polislerinin de desteğiyle baskın yaptı. Ekipler, koçbaşıyla kapısını kırdıkları evlerde arama yaptı. Bu sırada bazı polisler, sokak girişlerinde ve baskın yapılan evlerin damlarında önlem aldı. Operasyonda gözaltına alınan 10 şüpheli, Adana Adli Tıp Birimi’ndeki sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Dünya geneli
Kovid-19 görülen ülke ve bölgelerdeki vakalara ilişkin güncel verilerin derlendiği “Worldometer” internet sitesine göre, dünya genelinde virüs nedeniyle 1 milyon 171 bin 479 kişi yaşamını yitirdi.

FETÖ Operasyonu
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, Deniz Kuvvetleri ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarındaki Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması soruşturması kapsamında, 13’ü muvazzaf 31 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi.

Başvurular
500 hazine ve maliye uzman yardımcılığı alımı için yapılacak giriş sınavına başvurular, 9 Kasım’dan 20 Kasım saat 17.00’ye kadar, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sayfası (www.hmb.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Araç muayene!
Ankara merkezli 6 ilde araç muayene danışmanlığı hizmeti verileceği vaadiyle pek çok kişiyi dolandıran suç örgütüne operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Zanlıların, bu yolla vatandaşları 2 milyon lira zarara uğrattığı öğrenildi.

Havadan inceledi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Hatay’ın İskenderun ilçesinde yaşanan son orman yangınını havadan inceledi. çakla yanan bölgeleri ve söndürme-soğutma çalışması yapılan alanları gören Pakdemirli, yetkililerden çalışmalara ilişkin de bilgi aldı.

TOKİ 2021 planı
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca 2020 sonuna kadar 102 bin konut üretilmesi hedeflenirken, 2021’de de 100 bin sosyal konutun inşası öngörüldü.

Aile eğitimleri
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gelecek yıl içeriği yenilenecek Aile Eğitim Programı kapsamında 250 bin, evlilik öncesi eğitimlerle de 150 bin kişiye ulaşacak.

2022 sonunda
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2022 yılı sonu itibariyle tüm il ve ilçe belediyelerinin sıfır atık sistemine geçişlerini tamamlamış olacaklarını söyledi.

MEB düzenlemesi
Liselerde her bir sınav için bir ders saati süre verilecek, beden eğitimi ve spor, görsel sanatlar ve müzik derslerinin sınavları uygulamalı yapılacak.

Burs başvuruları
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için burs ve kredi başvurularının başladığını duyurdu.

Psikolojik Destek
Hatay’ın İskenderun ilçesindeki patlamadan etkilenen vatandaşlara psikolojik destek verilmeye başlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri, Fener Caddesi’ndeki patlamadan etkilenen esnaf, araç sahipleri ve çevrede oturan vatandaşlarla görüştü. Yaklaşık 20 kişilik ekip, vatandaşlarla tek tek görüşerek psikososyal destek verdi. Ekipler, patlamadan etkilenenlere yönelik psikolojik desteğin devam edeceğini bildirdi.

Yaralılara Ziyaret
Hatay Valisi Rahmi Doğan, İskenderun ilçesinde meydana gelen patlama sonrası gerçekleştirilen operasyonda yaralanan güvenlik güçlerini hastanede ziyaret etti. Doğan, yaralılara geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Bakanlık arşivi
Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivindeki filmlerin kamuoyu ile paylaşılabilmesi amacıyla hazırlanan ve Osmanlı Devleti’nin son günlerinden 1980’lere dek pek çok olaya tanıklık eden belge filmleri barındıran web sitesinin yıl içinde açılması planlanıyor.

İkinci şans
YÖK, kayıt tarihinin bitiminden itibaren 10 iş günü içinde mazeretini ilgili yükseköğretim kurumuna bildiren ve mazereti kabul edilen adayların kaydının yapılmasına karar verdi.

9 Öğretim Görevlisi
Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) yapılan açıklamaya göre, üniversitenin ilgili birimlerine 9 öğretim görevlisi alınacak. Kadrolara başvurular 9 Kasım’a kadar yapılabilecek.

Yasalaştı
Tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulama-larla bölünmelerinin engellenmesi, sahipli arazilerde izinsiz ağaç kesimiyle ilgili cezaların artırılmasını içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Yüzde 55.9 arttı
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı, Ocak-Eylül döneminde yıllık bazda yüzde 55.9 artarak 736 bin 543 adete yükseldi.