Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Resmi Gazete’de Genel Sağlık

Resmi Gazete’de

Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemine prim borcu olan vatandaşlar, yıl sonuna kadar (31 Aralık 2022’ye kadar) sağlık hizmeti alabilecek.

Bakanlık tespiti

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, 2003-2020 döneminde küresel ekonominin ortalama yüzde 3,4 büyürken, Türkiye ekonomisinin yüzde 5,2 büyüme başarısı kaydettiğini söyledi.

Stokçulukla mücadele

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Otomobil satışı

sahibinden.com’da aralıkta hem yeni hem de yaşı büyük araçlara ilgi arttı. Platform üzerinden en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve 2016 model yılı olan araçların ilanı yayınlandı.

Hakim ve Savcılar

Çeşitli derecelerdeki görev sürelerini tamamlayan adli yargı hakimi, Cumhuriyet Başsavcısı ve savcıları ile idari yargı hakimlerinin isim listelerinden oluşan Hakimler ve Savcılar Kurulu kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Tüzel kişiler de

Yurt içinde yerleşik tüzel kişilerin, döviz ve altın cinsindeki mevduat ve katılım fonları hesaplarını TL vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürmesi durumunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın desteklerinden faydalanabileceği açıklandı.

MÜSİAD desteği

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Yeni istihdam olanaklarının öne çıkacağı bu dönemde Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nı bir istihdam seferberliği olarak görüyoruz” dedi.

Dış ticaret eğitimi

Ticaret Bakanlığı, geçen yıl yaptığı 59 dış ticaret bilgilendirme seminerinde 10 bini aşkın katılımcıya eğitim verirken bu yıl 50 seminer düzenlemeyi planlıyor.

Son tertip 20 TL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), E9 Emisyon Grubu VI. tertip 20 TL banknotların tedavüle verildiğini duyurdu.

9 Milletvekiline ait

7 HDP’li, 1 DBP’li ve 1 TİP’li milletvekiline ilişkin Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Tezkereleri, Meclis Başkanlığınca, Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerinden kurulu Karma Komisyon’a havale edildi.

Kadına şiddet

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kadına şiddetle mücadele kapsamında bu yıl hedeflerinin erkeklere ulaşmak olduğunu belirterek, erkeklere, aile içi ve kadına karşı şiddet konusunda neler yapmamaları gerektiğini anlatacaklarını söyledi.

Müracaatlar başladı

Türkiye Bilimler Akademisi’nin (TÜBA) doktora tezlerini ödüllendirmek amacıyla ihdas ettiği bu yılki “TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri” için 4 Mart’a kadar müracaatta bulunulabilecek.

Yerli aşı…

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’ı geliştiren Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, “Gerçekten, 20 aylık müthiş bir çalışmanın eseri” değerlendirmesinde bulundu.

Cari açık

Cari işlemler hesabı, Kasım 2021’de 2 milyar 681 milyon dolar açık verirken, 12 aylık cari işlemler açığı 14 milyar 256 milyon dolar oldu.

Tarım bütçesine

Üretici eleştirisi

Tarım bütçesine ayrılan 25 milyar 834 milyon TL’ye işaret edenTürkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Girdi fiyatlarında, örneğin gübrede yüzde 400’leri aşan fahiş artışlar dikkate alındığında, belirlenen bu rakamın yetersiz olduğu görülüyor” dedi.

En fazla ihracat

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen bilgilere göre, Türkiye’nin ihracatı geçen yıl 2020’ye göre, yüzde 32,9 artarak 225 milyar 367,7 milyon dolara yükseldi.

Elektrik tüketimi

Elektrik üretimi, geçen yıl 329 milyar kilovatsaat oldu. Türkiye’nin elektrikte kurulu gücü, 2021 sonu itibariyle 99 bin 819 megavata ulaştı.

Bakan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, dünyada yaşanan konteyner krizine rağmen, 2021’de Türkiye’deki limanlarda elleçlenen konteyner miktarının yüzde 8,3 artarak 12 milyon 591 bin TEU’ya yükseldiğini bildirdi.

Yüzde 59 arttı

Türkiye’de tarım sezonuna rastlayan 3 aylık dönemde yağışlar, normaline göre yüzde 13 azaldı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59 arttı.

Rusya Pazarı

Türkiye’nin 2021’de yaptığı 3 milyar 83 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatında, Rusya, yüzde 32,88’lik payla ilk sırada yer aldı.

Barajlarda durum

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nden edinilen bilgiye göre, Türkiye genelinde Ekim 2021’den itibaren artan yağışlar, içme suyu barajlarında doluluk oranlarını yükseltti.

Kripto dolandırıcılığı

Kripto para sektöründe karşılaşılan dolandırıcılık olaylarında çok hızlı artışların yaşandığını belirten uzmanlar, TBMM’ye gelmesi beklenen Kripto Para Yasa Tasarısı’nın bu mağduriyetleri önleyebileceğini belirtiyor.

57 şehirde arttı

Hatay’da azaldı

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 25-31 Aralık 2021’de her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vakaları 57 ilde arttı, 22 ilde azaldı, 2 ilde ise değişmedi.

Açıklama haftaya

Sağlık Bakanlığı verilerine göre, 25-31 Aralık 2021’de her 100 bin kişide görülen Kovid-19 vakaları 57 ilde arttı, 22 ilde azaldı, 2 ilde ise değişmedi.

Barolar Birliğinden

Genç Hukukçulara

Hatay ziyaretinde genç hukukçulara seslenen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, “Avukatlık, cübbenizin önüne düğme diktirtmediğiniz sürece, dünyanın en onurlu mesleği” dedi.

Çok hızlı yayılıyor!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, Avrupa nüfusunun yarısından fazlasına 6-8 haftada Omicron varyantı bulaşacağı uyarısında bulundu.

Vaka sayısı azalanlar

Haftalık verilere göre, 100 bin kişideki vaka sayısı 22 ilde azaldı. En fazla düşüşün görüldüğü iller, sırasıyla; Osmaniye, Hatay, Amasya, Artvin ve Karabük oldu.

Doğal gaz yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, doğal gaz desteğinde başvuruların Şubat ayının ikinci yarısından itibaren, ödemelerin ise Mart ayının ikinci haftasından sonra başlayacağını bildirdi.

En sıcak Aralık

Türkiye’de geçen ay en yüksek sıcaklık, 27,1 dereceyle Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 26,4 derece ile Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde ölçüldü.

75 bin ihbar geldi

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı’na geçen yıl, terör örgütleriyle ilgili iletilen 75 bin ihbardan, 7 bini operasyona dönüştürüldü.

İşçiler bekliyor

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ile Türk Metal Sendikası arasında devam eden MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde 72 madde üzerinde anlaşma sağlanırken, ücret ve ücrete bağlı 30 madde için görüşmeler sürüyor.

Katar Önergesi

CHP’nin Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç, Türkiye ve Katar arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkiler konusunda TBMM’de araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Bahçeli sert çıktı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de partisinin grup toplantısında konuştu: “HDP’yi, Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz.”

Kira tartışması

Yıllık 25 milyar TL’ye yakın kira geliri olan AVM’ler, yüzde 36 olarak açıklanan enflasyon karşısında eriyen kira gelirleri için çalışma başlattı.

İç piyasa sıkıntılı

Geçen yıl ilk defa ihracat yapan firma sayısı 32 bini aşarken, ihracatçıların çoğu, satışlarında ihracatın payını artırdı. İhracata ‘ilgi’ ise iç piyasada bazı ürünlerin arzında sıkıntıya neden oluyor.

TUSİAD Yönetimi

Bakanla buluştu

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Hükümetin ekonomi politikalarını sert bir şekilde eleştiren TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Emsal karar

Mahkeme, haklarında mahkûmiyet kararı ya da uzaklaştırma cezası olmayan öğrencilerin sadece eyleme katıldığı gerekçesiyle devlet bursunun kesilmesinin hukuka aykırı olduğuna hükmetti.

Ödemeler nakit

Kur korumalı TL vadeli mevduatta devlet iç borçlanma senedi ile ödeme uygulaması yasa teklifinden çıkarıldı. Ödemelerin sadece nakit kaynak yoluyla yapılması öngörülüyor.

Meclis gündeminde

Kamu projeleri yürüten müteahhitlerin uzun zamandır beklediği fiyat farkı düzenlemesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü.

Seçim bekliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eylül ayında seçim beklediğini belirterek, “Ekonomiyi daha fazla götüremezler. Götüremeyeceklerini de gayet iyi biliyorlar” dedi.

Gazeteciler Günü!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne, bu yıl da, Türkiye’de basın özgürlüğü önündeki engeller damgasını vurdu. Gazeteciler; yargılama, tutuklama ve gözaltılardan, sansür ve iş koşullarından şikayetçi.

Muhalefet toplanamıyor

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarında redaksiyon toplantısı iki haftadır yapılamıyor. Gelecek Partisi’nin ortak metne imza atmak istemediği iddiası gündeme taşındı.

Hukuk şikayeti

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan 2021 yılında yapılan başvuruların hemen hemen dörtte üçünün, adil yargılanma hakkı için olduğunu söyledi.

TTB Talebi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türk Tabipleri Birliği’ni (TTB) hedef alan sözlerinin ardından, TTB, Turkovac’a ilişkin bir açıklama daha yaparak, aşı çalışmalarıyla ilgili verilerin kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

Sefalet Endeksi

İşsizlik ve enflasyon oranlarının toplamından oluşan sefalet endeksi, son açıklanan verilere göre yüzde 47’yi geçerek AKP’nin iktidara geldiği ve 2001 krizinin etkilerinin hissedildiği 2002 yılındaki seviyeyi aştı.

Belediyelere tepki

Hayvan hakları aktivistleri, sokak hayvanlarının belediyeler tarafından usulsüz biçimde toplandığını, toplanan birçok sokak hayvanının ormanlarda ölüme terk edildiğini savunuyor.

14 Ocak son gün

Yasaklı türler olarak bilinen 6 köpek ırkı, 14 Ocak’a kadar, sahiplerince, belediyelerin hayvan bakımevlerinde veya özel veteriner kliniklerinde kısırlaştırılarak, il ve ilçe tarım müdürlüklerinde kayıt altına alınacak.

Kansere karşı

Harvard Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, zeytinyağı kullanmanın; kanser, kalp ve solunum yolu hastalıkları yanı sıra bunama nedeniyle hayatını kaybetmeye karşı koruma sağladığı belirtildi.