27 ölüm üzerine iddianame hazırlandı

Hatay’ın Antakya ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sırasında yıkılan Firuz Mutlu Apartmanı’nda 27 kişi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak hazırlanan iddianame, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi. İddianamede, müteahhit Hikmet Bilgin ile yapı denetim yetkilileri Gülser Azat ve Nimi Berberoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden […]

Hatay’ın Antakya ilçesinde 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremler sırasında yıkılan Firuz Mutlu Apartmanı’nda 27 kişi yaşamını yitirdi. Olayla ilgili olarak hazırlanan iddianame, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kabul edildi.

İddianamede, müteahhit Hikmet Bilgin ile yapı denetim yetkilileri Gülser Azat ve Nimi Berberoğlu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla toplam 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası talep ediliyor. İki şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldığı da bildirildi.

Bilirkişi Raporunda Kritik Tespitler

Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporunda, apartmanın projelendirme, yapım ve iş bitimi aşamalarında Deprem Bölgelerinde Yapılacak Binalar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uyulmadığı vurgulandı. Raporda, bazı kolonlarda yetersizlikler ve ruhsata aykırı imalatlar tespit edildiği belirtildi. Ayrıca, apartmanın inşaat sürecindeki asıl kusurluların statik proje müellifi ve yapı denetim firması yetkilileri olduğu ifade edildi.

Şüphelilerin İfadeleri

İfadesi alınan müteahhit Hikmet Bilgin, “Bina yapım izni aldıktan sonra denetleniriz. Herhangi bir sorumluluğum yok” derken, yapı denetim yetkilisi Nimi Berberoğlu, “Denetleyip denetlemediğimi hatırlamıyorum” açıklamasında bulundu. Diğer yapı denetim yetkilisi Gülser Azat ise projeleri titizlikle incelediğini savunarak üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi.

Davanın ilk duruşması 15 Ekim 2024 tarihinde Hatay 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

Exit mobile version