Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa Kısa Haberler

2 kişi yakalandı İçişleri

2 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi Azez’de Türk Bayrağını yakma girişiminde bulunan A.E.H. ve ona yardım eden M.H.’nin yakalandığını bildirdi.

Gayrimenkul sektörü

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışlarına yönelik kapsamlı bir çalışma başlatıldığını duyurdu.

Yaz okulları

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, hem bilim sanat merkezlerinin bilim ve sanat yaz okullarında hem de matematik ve İngilizce yaz okullarında yaklaşık 1 milyon öğrencinin eğitim aldığını bildirdi.

CHP’li belediyeler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “CHP’li belediyeleri soruşturmak için bakanlığında özel birim kurulduğu” iddialarına ilişkin olarak, “Yaptığımız bütün işlemler yargıya açık işlemlerdir ve bu devletin hiçbir kanunsuz işi olmaz” ifadesini kullandı.

2023 seçimleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: “Kuruluşundan beri sandıktan 15 defa birinci çıkan AK Parti’yi, 2023’te yapılacak Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerinde yeniden zafere ulaştırmakta kararlıyız.”

Umre izni

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, turizm ve ziyaret amaçlı gelenlerin, ülkede kaldığı sürece umre yapabilecekleri duyuruldu.

Başvurular başladı

Akbank LAB’in her sene düzenlediği ve bu yıl Onarıcı Finans temasını ele alacak ‘Akbank ReFİ Hackthon’ için başvurular başladı. Katılımcılar, Avalanche platformu üzerinde, 48 saat içerisinde fikirlerini sıfırdan geliştirecekler.

Bakanlık arşivi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, nikahtan boşanmaya, doğumdan ölüme, vasiyetten mahkeme kayıtlarına kadar aile ile ilgili 4 bin yıllık süreci kapsayan tüm verileri, “Aile Tarihinden Belgeler” kitabında topladı.

81 İl’de İkram

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Partisinin kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında 81 ilde kurulan “ak noktalarda” ikram yapacaklarını, AKP Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın kaleme aldığı mektubu vatandaşlara ileteceklerini bildirdi.

EGM açıklaması

Emniyet Genel Müdürlüğünce (EGM), Polis Amirleri Eğitimi Merkezi (PAEM) sınavıyla ilgili “soru benzerliği iddialarının” gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Harbiye Şelaleleri

Hatay Turizm Derneği Başkanı Hakan Boyacı, Harbiye Şelalelerinin, kentin en önemli turizm yerlerinden biri olduğunu söyledi. Boyacı, çevresinde otel ve kafeteryalar olan mesire alanının girişinde yöresel ürünlerin satıldığını ifade ederek, mesire alanındaki hareketliliğin esnafı da mutlu ettiğini anlattı.

15 Milletvekilli

CHP Yurt Dışı Örgütlenmeden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “600 milletvekilinin 15’i yurt dışı seçim çevresi olsun. Oranın adayları olsun” diye konuştu

Av yasağı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca, palamutların küçük boyda avlanmasını engellemek için yapılan denetimler sonucunda yasaklara uymayan 14 kişi ve işyerine idari para cezası uygulandı.

38 sözleşmeli alımı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı İklim Değişikliği Başkanlığı’na 38 sözleşmeli personel alınacak. İlanın detayları ve başvuru şartlarına Resmi Gazete’den ulaşılabiliyor.

Kadın General

Jandarma Genel Komutanlığı’na mensup bazı general ve albayların emekliliğe sevki, bir üst rütbeye terfileri ve yeni göreve atanmalarına ilişkin kararlar Resmi Gazete’de yayımlandı. Jandarma Genel Komutanlığı’nda 32 albay ve general bir üst rütbeye terfi etti, ilk kez bir kadın general atandı.

Bakan mesajı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlığın Ek Ödeme Yönetmeliğini “beyaz reform” olarak nitelendirerek, “Bir süredir bitkisel hayatta olan performans sisteminin fişi çekildi. Sağlık çalışanları için bir reform gerçekleştirildi” dedi.

BES büyüklüğü

BES’teki katılımcıların fon tutarı ile devlet katkısı fon tutarının toplam büyüklüğü 306 milyar 864,5 milyon lirayı, otomatik katılımla sisteme dahil olanların toplam fon büyüklüğü ise 23 milyar 257,7 milyon lirayı buldu.

Bakanlık verisi

Ticaret Bakanlığı verilerine göre, yurt dışı müteahhitlik sektörü 1972’den bugüne kadar 459,6 milyar dolar değerinde 11 bin 293 projeye imza attı.

Moody’s kredi notu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’nin kredi notunu “B2″den “B3″e düşürdü, not görünümünü “negatif”ten “durağan”a çevirdi.

YSK listeleri

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP’nin “seçmen listeleri” iddialarına ilişkin, “Sayın Kılıçdaroğlu’na soruyorum ‘Sizin elinizde YSK’nin elinde olmayan hangi bilgi var?” diye sordu.

Bakan’dan ‘ÖTV’ yanıtı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Kılıçdaroğlu’nun, “seçim sonrası otomobilde ÖTV indirimi” yapacaklarına ilişkin vaadine yönelik, “Kimsenin bu tür sorumsuz konuşmalarla vatandaşları araç alma kararlarını yanlış yönlendirmeye hakkı yoktur” dedi.

Rus pazarına kapı

Rusya’nın en büyük e-ticaret pazar yeri Ozon, Türk satıcılarından ürün tedarik etmek için İstanbul’da konferans düzenledi. Ozon Global CEO’su Gusamov, “Türk satıcılar için ödemeyi de dolar üzerinden yapacağız” dedi.

Belediyelere

Kermes uyarısı

TESK: “Yasal süresini aşarak vergisiz ve denetimsiz olarak faaliyet gösteren kermesler, esnaf ve sanatkârımız açısından haksız rekabet oluşturmaya başladı.”

Üretici zorda

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: “Bu sektörü ayakta tutan aile işletmeleridir. Ülke tarımının geleceği aile işletmelerinin ayakta kalmasına bağlıdır. Bunu unutmayalım” dedi.

TOBB verisi

Temmuz ayında onaylanan yerli malı belgelerinin; 157’si İstanbul’da, 114’ü Ankara’da, 51’i İzmir’de, 50’si Kocaeli’nde, 39’u Konya’da, 38’i Bursa’da, 28’i Aksaray’da, 26’sı Tekirdağ’da, 21’i Burdur ve Sakarya’da düzenlendi.

Cemevleri mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizdeki 1585 cemevinin tamamı ziyaret edilerek, Alevi-Bektaşi vatandaşlarımızın 8 bin 740 talebi belirlendi. 5 bin 600’ü hızla karşılandı” dedi.

8. Ölüm Yıldönümü

Beşiktaş’a futbolcu, yönetici ve başkan olarak hizmet veren ve kazandırdığı başarılarla camianın efsane isimleri arasına giren Süleyman Seba, ölümünün 8. yıldönümünde anılıyor.

Deprem gerçeği

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, dün saat 06.24’te, Kuşadası Körfezi’nde 5 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Her polikliniğe

Sağlık Bakanlığı açıklamasında, “Hedefimiz, yıl sonuna dek her polikliniğe bir sekreter. Amacımız, doktorun işine daha iyi odaklanması. Şimdiden hayırlı olsun” ifadeleri kullanıldı.

Kamu Bankaları

Kamu bankalarıyla üç gün önce bir araya gelen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 25 Haziran itibariyle kredi kullanımında çıkarılan zorlukların ortadan kalkmaya başladığını söyledi.

Erdoğan’dan mesaj

Zincir marketlere…

Tarım Kredi Kooperatiflerinde indirimli satışların başlayacağını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bazı zincir marketler de kendilerini buna göre ayarlayacak” diye konuştu.

Ticaret dengesi

Rusya’yla 2021 yılı dış ticaret hacmimiz, 32.5 milyar dolar. Bunun 27.5 milyar doları ithalat, 5 milyar doları ihracat. 2022 ilk 6 ayda ise dış ticaret hacmimiz 29.2 milyar dolar. Bunun 26.7 milyar doları ithalat, 2.5 milyar dolarıysa ihracat.

Satışlar azaldı

Fiyatlar değişmedi

Türkiye ikinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında, satışlar, geçen ay Haziran ayına kıyasla yüzde 45 düştü. Araç fiyatlarında ise kayda değer bir değişiklik gözlenmedi.

Vergi desteği

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, teşvik belgeli yatırımlar kapsamında yatırımcılara 2022 yılı içerisinde toplamda yaklaşık 100 milyar lira vergi teşviki sağlayacaklarını belirtti.