Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Ay, İşçi-hammal Gibi Çalıştı…

Şükran Plaketi, İyilik Meleği,

Şükran Plaketi, İyilik Meleği, Sağır-Dilsiz Süleyman Dikkaya’ya…

İlimiz Defne ilçesi Döver kırsalında yaşayan sağır-dilsiz Süleyman Dikkaya adlı hayırsever, yardım gönüllüsü kişiye, yetim 3 çocuğa stüdyo bir ev kazandırılması konusundaki katkıları anısına teşekkür plaketi verildi. Hatay Toplum Gönüllüleri Derneği Başkanı Ali Nurlu, 3 yıl önce gerçekleşen olayla ilgili şunları anlattı:
“Yeryüzü, bu adamı tanımalı. O, gerçekten de kanatsız bir iyilik meleği. Hatırlanacağı üzere, 3 yıl önce Döver Köyü’nde, babaları çok kısa bir zaman zarfında akciğer kanserinden vefat eden üç yetim çocukla tanışmıştık. Bu üç yetim çocuğun hiç bir geliri yoktu. Kirayı ödeyemiyorlardı. Üç hayırsever bulundu. Bu üç hayırsever, Döver Köyü’nde üç yetim çocuğumuza, 30 metrekareden oluşan bir ahır satın aldı. Sonra yüzlerce toplum gönüllüsüyle Döver Köyü’ne çıkartma yaptık. O ahır, aynı gün yıkıldı ve molozlar tahliye edildi. Bir kaç gün sonra, temel ve su basmanı vuruldu ve üç ay içerisinde de bu evi, çok lüks bir biçimde, sıfır ev eşyalarıyla bitirdik. Onlarca hayırseverimizin emeği var, ama bizi çok derinden etkileyen bir mucize gerçekleşti bu evde. O köyde, sağır ve dilsiz olan ‘Süleyman Dikkaya’ isimli kardeşimiz bize gelerek, kendisinin çocukları olmadığını ve bu üç yetim çocuk için, iki katlı stüdyo ev inşası bitene kadar gönüllü olarak çalışmak istediğini, el kol işaretleriyle bizlere anlattı.
Gerçekten de, iyilik meleği Süleyman, üç ay boyunca yetimlerin bu evinde; hamallık, kalfalık dahil tüm ağır işleri gece-gündüz demeden yaptı. Bizleri çok etkileyen ve ekip arkadaşlarımı ağlatan bu engelli kardeşimizi tüm dünyanın tanıması adına Dernek merkezimize çağırarak, ona, siz ‘yeryüzüne dağılmış on binlerce toplum gönüllüleri’ adına ‘onur plaketini’ verip alnından da öptük.
Sağır ve dilsiz olan Süleyman kardeşimize toplum, insanlık ve yoksulluk adına herkesin teşekkür etmesini ve onu yolda, çarşıda, pazarda gördüğünüzde tebrik etmenizi istiyoruz. Bize göre, dünya üniversitelerinde bir tez olarak okutulması gereken bu insanlık girişimini, herkesin sayfasında paylaşmasını da istiyoruz. Teşekkürler. Yüreği yetim çocuklar için çarpan dev yürekli ‘adam gibi adam’. Teşekkürler, Süleyman Dikkaya. Teşekkürler, ruhu güzel kocaman yürekli adam. Teşekkürler, bu coğrafyanın ve bu kutsal toprakların halk kahramanı.” -Cemil Yıldız-