Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 ayda 509 ton çöp

Hatay Büyükşehir Belediyesi; 2

Hatay Büyükşehir Belediyesi; 2 Deniz Teknesi, 2 Kum Eleme Makinesi ve 80 Personeli ile deniz ve sahillerde aralıksız çalışma yapıyor.

Hatay Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki, deniz ve sahillerdeki temizlikten sorumlu 80 personel, 2 deniz teknesi ve 2 kum eleme makinesi ile birlikte ilimiz sahillerinde temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürürken, gelinen Nisan, Mayıs ile Haziran aylarında ilimiz sahilleri ve denizlerinden toplam 509 ton çöp çıkartıldı.
Açıklamayı yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, şu bilgileri verdi:
“Erzin’den Samandağ ilçesine kadar 186 km’lik sahil şeridini düzenli olarak temiz tutabilmek amacıyla çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. İki deniz yüzeyi temizlik teknesi, iki kum eleme makinesi ve 80 personel ile sezonun ilk 3 ayında 509 ton atık toplandı.”
Hatay BŞB Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı’nın bu çalışmalarla ilgili açıklaması da şöyle:
“Hatay’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği son günlerde sahillerin ziyaretçi akınına uğraması ile temizlik çalışmalarına hız veren Çevre Koruma Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler olarak sahilleri çevre ve insan sağlığına uygun hale getirmek için yoğun çaba harcamaktayız.
Asi Nehri’nin denizlere taşıdığı atıklar ve vatandaşların ambalaj atığı ve çöplerini sahilde bırakması sonucunda kirlilikle karşı karşıya kalan Hatay kıyıları özverili çalışmalarımızla temizleniyor.
Kirliliğe engel olmak, sahilleri ziyaret eden vatandaşların temiz bir ortamda denize girmesini sağlamak amacıyla çalışmalarımızı 80 temizlik personeli, iki deniz yüzeyi temizlik teknesi ve iki kum eleme makinesi ile düzenli bir şekilde sürdürmekteyiz.
Etrafı denizlerle çevrili bir kent olarak sahip olduğumuz doğal güzelliklerin farkına varmalı ve bunları ısrarla korumayı sürdürmeliyiz. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yüksek sıcaklıklar ile vatandaşlarımızın serinlemek amacıyla deniz ve sahillerimize akın etmesi bunun bir göstergesi daha olmuştur. Fakat mesele sadece sahip olmak değil korumak, temiz tutmak ve gelecek nesillere zarar vermeden doğal bir şekilde bırakmaktır. Biz Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı olarak sahil ve denizlerde temizlik çalışmalarımıza devam ediyoruz, denize girmek amacıyla sahillere gelen vatandaşlarımızın da bu çabaya ortak olmasını ve sahillerden ayrılırken çöp ve atıklarını sahile bırakmamalarını talep ediyoruz.” -Gökay Gökdemir-