Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Boyutlu Zeytin Ağacı

Görenleri Hayran Bırakıyor Sanatçı

Görenleri Hayran Bırakıyor

Sanatçı Menel Hüzmeli’nin 9 ayda yaptığı, 1 metre 65 santimetrelik, buğday tarlasındaki zeytin ağacı mozaiğinin ağırlığı 1 tonu buldu

      Antakya’da mozaik sanatçısı Menel Hüzmeli’nin yaklaşık 500 bin doğal taşı yontarak ve gerçek zeytin çekirdekleri de kullanarak 9 ayda oluşturduğu, buğday tarlasındaki zeytin ağaçlı, 3 boyutlu mozaik görenleri hayran bırakıyor.

      Çocukken başladığı mozaik sanatını 2018’de Antakya ilçesinde açtığı atölyesinde sürdüren 43 yaşındaki Menel Hüzmeli, kentteki barış ortamını yansıtacak eser ortaya koymak için geçen yıl 500 bine yakın doğal taş topladı.

Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sergileniyor …

      Taşları tek tek yontarak birleştiren Hüzmeli, 9 aylık çalışmayla barışın simgesi olarak bilinen zeytin ağacının buğday tarlasında yansıtıldığı 3 boyutlu mozaik tasarladı.

      Sanatçının “Cennetin hediyesi” adını verdiği 1 ton ağırlığında ve 1 metre 65 santim boyundaki eseri, Antakya ilçesindeki Cumhuriyet Kültür Merkezi’nde sergilenmeye başladı.

      Menel Hüzmeli, mozaik sanatına 3 boyutlu dokunuşlarla özgünlük katmayı amaçladığını söyledi.

Eserde zeytin çekirdekleri de kullanıldı …

      Devasa zeytin ağacı tasviriyle Hatay’ın barış atmosferini yansıtmayı istediğini dile getiren Hüzmeli, “Zeytin ağacı, bolluk, bereket, barış demektir, cennet meyvesidir. Hatay çok özel bir kent, birçok din ve mezhebin arasında kardeşçe yaşıyoruz. Bu nedenle eserimi yaparken kardeşlik kentini anlatmak için barışın simgesi zeytin ağacını seçtim” diye konuştu.

      Hüzmeli, eserlerin tasarımında gerçek zeytin çekirdekleri de kullandığını ifade ederek, 1 metre 45 santim enindeki mozaiğin en özel çalışmalarından biri olduğunu anlattı.

      Mozaiğin sergilenmesinden mutluluk duyduğunu belirten Hüzmeli, ziyaretçilerin yorumlarından memnun olduğunu kaydetti.

      -AA-