Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

3 Üniversite okuyan başsavcı Hatay’da görevinin başında

Hatay’ın kısa süre önce

Hatay’ın kısa süre önce göreve başlayan Başsavcısı Ahmet Çelikkol, 3 fakülte okumuş biri. İşletme, Hukuk ve Psikoloji fakültelerini okuyan ancak ikisini tamamlanmayan Çelikkol Başsavcı olma yolunda önce Avukatlık ,savcılık ve hakimlik yaptı ve sonrada bu makama ulaşarak Hatay’da göreve başladı.
1960 doğumlu olan ve İskenderun’da 4 yıl süreyle başsavcılık yaptığı dönemde bürokrasi yanı sıra hukuk camiası, ilçe yöneticileri ve basınla çok iyi diyaloglar kuran ve sevilen bir insan olan Hatay Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Çelikkol; ilk ve orta öğreniminin bir kısmını Gaziantep, Lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladıktan sonra,1988 yılında Harran Üniversitesi İşletme Bölümüne kayıt yaptırdıktan 2 yıl sonra bu okuldan ayrıldı ve yeniden Üniversite sınavına katıldı, bu kez ODTÜ Psikoloji bölümünü kazanarak kayıt yaptıran ve 2 yıl burda da okuduktan sonra yine ayrılan Çelikkol ve bu kez çok arzu ettiği hedefi olan Hukuk fakültesini kazandı .
Hatay Cumhuriyet başsavcısı Ahmet Çelikkol; Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1997 yılında mezun oldu.
1997-1998 yıllarında Avukatlık Stajını yaptı.
1999 yıllında Ankara’da Hâkim-Savcı adayı olarak atandı. Hâkim-Savcı adaylığı stajını tamamladıktan sonra Çorlu Cumhuriyet Savcısı, Başkale Cumhuriyet Savcısı, Karaburun Cumhuriyet Savcısı ve Tarsus Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı.
2012-2017 yılları arasında Adalet Müfettişliği görevinde bulundu.
2014-2017 yılları arasında Türkiye Adalet Akademisinde adli denetim alanında öğretim görevlisi olarak ders verdi.
2015-2017 yılları arasında Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezince düzenlenen Avrupa Birliği Uzmanlık Programını tamamladı.
2017-2021 yılları arasında İskenderun Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.
2021-2023 yılları arasında Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı.
Hâkimler ve Savcılar Kurulu Birinci Dairesinin 17.07.2023 tarihli 1554 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile Hatay Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Ahmet ÇELİKKOL, evli ve iki çocuk babasıdır. (Yusuf Cemil Karaçay)