Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

30 girişimciye seminer

KOBİ Danışmanı ve Girişimcilik

KOBİ Danışmanı ve Girişimcilik Eğitmeni Tansel Öter: “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi sonunda verilen sertifikalar ile yaklaşık 200’e yakın işletme KOSGEB’den destek aldı.”

Samandağ Belediyesi ve KOSGEB İl Müdürlüğü işbirliği ile 2018 yılının son Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başladı. 10 Aralık Pazartesi günü saat 10.00’da Samandağ Belediyesi hizmet binasında başlatılan seminere 30 kişi katılıyor. Girişimcilik Eğitim Semineri, 10- 11- 12- 13 Aralık tarihleri olmak üzere 4 gün sürecek. Eğitimler, KOBİ Danışmanı ve Girişimcilik Eğitmeni Tansel Öter tarafından veriliyor.
KOBİ Danışmanı ve Girişimcilik Eğitmeni Tansel Öter, yaptığı açıklamada, “ Samandağ Belediye Başkanı Sayın Mithat Nehir’in öncülüğünde eğitimler veriliyor. Eğitimin amacı, Samandağ’da yeni iş kuracak olan yeni girişimcilerin iş kurma sürecinde KOSGEB’den destek almalarını, yani işletmelerini ayakta tutmalarını sağlamak ve girişimciliği desteklemek. Bu anlamda Samandağ Belediye Başkanı Sayın Mithat Nehir’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Samandağ Belediyesi yetkilileri, bugüne kadar ilçede yaklaşık 1200’den fazla kişinin girişimcilik sertifikası sahibi olduğunu kaydederek şu bilgiyi verdi:
“Bu sertifikalar ile yaklaşık 200’e yakın işletme KOSGEB’den destek aldı. Yani şu anlama geliyor ki, 50 bin TL hibe ve 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi desteğini yarısını bile almış olsalar, 200’e yakın işletme milyonlarca TL’lik bir KOSGEB desteği anlamına geliyor. Yani eğitimin karşılığında gelen bu ekonomik destek Samandağ’ın kalkınmasına da katkıda bulunuyor.” -Yusuf Cemil Karaçay-