31 Yıl Sonra Sivas Katliamı hala gündemde

Hatay’ın Eğitim-İş Şubesi, Sivas’ın Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen ve 33 aydın, sanatçı, yazar ile 2 otel çalışanının hayatını kaybettiği katliamın 31. yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim-İş Hatay Şubesi adına Edip Hizmetçi gerçekleştirdi. Hizmetçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu Cumhuriyet karşıtı gerici eylemi bir […]

Hatay’ın Eğitim-İş Şubesi, Sivas’ın Madımak Oteli’nde 2 Temmuz 1993 tarihinde gerçekleşen ve 33 aydın, sanatçı, yazar ile 2 otel çalışanının hayatını kaybettiği katliamın 31. yıldönümünde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Eğitim-İş Hatay Şubesi adına Edip Hizmetçi gerçekleştirdi.
Hizmetçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizi faşizmin karanlık dehlizlerine çekmeye çalışan bu Cumhuriyet karşıtı gerici eylemi bir kez daha şiddetle kınıyoruz. Sivas’ta yaşanan bu insanlık dışı olayda, adalet, çağdaşlık, bağımsızlık ve özgürlük kavramlarının hedef alındığını bir kez daha hatırlatmak isteriz.”

Açıklamada ayrıca, katliamın ardından geçen 31 yılda sorumluların yetersiz şekilde yargılandığına ve siyasi iradenin rolünün sorgulanmadığına dikkat çekildi. Hizmetçi, zaman aşımı kararının demokratik kitle örgütleri tarafından sert şekilde eleştirildiğini belirterek, “Geçmişte yaşanan acı derslere rağmen, bugün hala farklı inanç gruplarına, muhaliflere ve laiklik savunucularına yönelik tehditlerin devam ettiğini görüyoruz” dedi.
Eğitim-İş Hatay Şubesi olarak, Cumhuriyet değerlerinin korunması gerektiğini vurgulayan Hizmetçi, “Toplumsal barışı tehdit eden her türlü saldırı ve katliam, bu coğrafyada barış ve kardeşlik içinde yaşama irademizi kıramayacaktır” ifadelerini kullandı. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version