Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

350 Kg Mama, Yem…

Jandarma, 5 ilçede son

Jandarma, 5 ilçede son 1 haftada, sokakta yalnız kalan hayvanlara 350 kg yem ve mama verdi.

Koronavirüs salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla alınan tam kapanma süresi boyunca, Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nca, ilimizde yiyecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarının beslenmesine yönelik olarak son bir hafta içinde 350 kg mama ve yem bırakıldı.
Yayladağı, Altınözü, Samandağ, Defne ve Antakya ilçelerinde Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığı koordinasyonda, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve Antakya Belediyesinin desteği ile Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) temsilcilerinin destek ve katılımıyla, başta hayvan barınakları olmak üzere; park, bahçe, orman gibi sokak hayvanlarının doğal yaşam alanları olan 50 ayrı noktaya gidilerek, 350 kg mama, yem, yiyecek ve su bırakılması sağlandı.
Tam kapanma süresi boyunca, sokak hayvanlarını beslemeye yönelik planlanan noktalara Hatay İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince mama, yem, yiyecek ve su bırakılmaya devam edileceği kaydedildi. -Selvi Günay-