Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

36 kursiyer, 30’u sertifika aldı

Doğru ve Güzel Türkçe

Doğru ve Güzel Türkçe için Diksiyon Eğitimi Semineri katılımcılarına Sertifika verildi.

Antakya Rotary Kulübü ile Antakya Ticaret Borsası (ATB) işbirliğiyle düzenlenen ve emekli eğitimci Tülin Erduran’ın sunumuyla gerçekleşen Güzel Türkçe Konuşma Diksiyon Eğitimi Semineri sona erdi, katılımcılara sertifikaları dağıtıldı.
10 hafta süreli eğitimin finalinde, geçtiğimiz Cumartesi günü sertifika töreni gerçekleştirildi. Törene; ATB Başkan Mehmet Ali Kuseyri, Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mona Gazel, Rotary Kulübü eski Başkanı ve ATB Yöneticisi Ertuğrul Kaya, kurs eğiticisi Tülin Erduran ile kursiyerler katıldı.
-DİKSİYON AŞKI-
Törende konuşan Eğitim Koordinatörü Tülin Erduran, sözel iletişim becerileri kazandırma hedefiyle çıktıkları yolda 10 haftayı geride bıraktıklarını kaydedip, geçmiş kursları da anımsatarak şunları söyledi:
“Yabancı gençlere ana dilinizi öğretiyorsunuz. Türkçe bilen birine yabancı dil öğretmeye hiç benzemiyor bu iş. Ayrıca, üstüne yurt sevgisi… Bir de Fakülte öğrencisi iken ikişer yıl aldığım fonetik ve fonoloji bilgilerim depreşmez mi! Beni Türkçe’nin öylesine inceliklerine ulaştırdı ki, dilim beni sarıyor, ben de öğrencilerimi sarmalıyorum. Ülkeme dönünce, ‘bu işi orada nasıl yaptıysam, burada da öyle devam etmeliyim’ dedim ve diksiyon aşkımı sonlandırmadım.
Kısacası, sözel iletişim becerileri kazandırmak için yola çıktıysak, katılımcılara bu kodları vermek bir eğitmen olarak görevimiz.
Antakya Rotary Kulübü projesi olarak 11 yıl verdiğim eğitimi bir yıl da ZİREM yararına vermiştim. Toplam 12 yıl şevkle ve her dönemde katılımcılara duyduğum sevginin katlanmasıyla geçen
seminerler… Eğitim ortamının elverişli olması ayrıca çok önemli. Antakya Ticaret Borsası yönetici ve çalışanlarına, bu dönem de çok teşekkür ederim. Tüm rahatlık ve kolaylıkları sağladılar.”
GAZEL: Güzel duygular coşkuya dönüştü…
Antakya Rotary Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mona Gazel de, sertifika törenindeki konuşmasında, 25 Kasım 2017’de ‘Doğru, Güzel ve Etkili Türkçe Konuşma için Diksiyon Eğitimi Seminerleri’nin açılış töreninde bu salonda yaşadıkları güzel duyguların bugün coşkuya dönüştüğünün altını çizerek şöyle dedi:
“Asli görevlerinin arasına, ilimizdeki diğer sivil toplum kuruluşlarının kültürel etkinliklerini desteklemeyi de dahil eden Antakya Ticaret Borsası ile işbirliğimiz sonucunda, Antakya Rotary Kulübü, bu dönem gerçekten bir kez daha fark yarattı.
Açılış Töreninde, ‘Eğitmenliğini, Kulübümüz adına, üyemiz Öğr. Gör.Tülin Erduran’ın gönüllü olarak yıllardır büyük özveri ve emekle üstlendiği bu projeyi, on birinci yılda da toplumuzun hizmetine sunmaktan gurur duyuyoruz’ demiştim. Şimdi, 10 hafta süren eğitimin sonunda, sevgili katılımcılarımıza belgelerini verecek olmanın sevincini yaşıyoruz. Tüm katılımcılara aydınlık bir yaşam diliyorum. Emeği desteği olan herkese teşekkürler.”
KUSEYRİ: Başarılı insanlar, kendilerini en güzel ifade edenlerdir…
Antakya Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Ali Kuseyri de sertifika törenindeki konuşmasında, yaşamda en başarılı insanların, kendilerini yazılı ve sözlü olarak en iyi şekilde ifade edebilenler olduğunun altını çizdi.
ATB Başkanı Kuseyri, günümüzde iletişimin bir paylaşım süreci olarak kabul edildiğini, git gide insan hayatının her alanını kapsadığını belirtti ve şöyle devam etti:
“Bilgi üreten, anlamlandıran, bilgi aktaran insanoğlunun; özellikle sözel iletişim becerileri arasında en doğal olanı, düşüncelerini dile getirdiği ilk beceri, yani konuşma becerisidir. Kuşkusuz yazma ve okuma becerilerini de edinince dünyasının birdenbire genişlediğini, bilgilendikçe sürekli büyüdüğünü keşfeder.
Duygu ve düşüncelerimizi karşımızdaki kişi veya kişilere doğru ve güzel ve etkili bir şekilde anlatabilmek hem yetenek, hem bilgi, hem de beceri işidir. Bu nedenle doğru ve güzel konuşabilmek için eğitim almak ve sürekli kendini yenilemek günümüzün kaçınılmaz çabaları arasındadır.”
Törende katılımcılara seslenen ATB Başkanı Kuseyri, şöyle devam etti:
“Antakya Ticaret Borsası olarak, toplumun her kesimine açık olan böyle bir eğitimin verimli geçmesinden ve son derece önemli bir ihtiyacı karşılamasından mutluluk duymaktayız Bugün ulaştığımız sonuç, böyle bir sivil toplum kuruluşuyla işbirliği yapma kararımızın ne ölçüde isabetli olduğunu doğrulamaktadır. Kurumum adına, bu kaliteli eğitimi tamamlayarak belge almaya hak kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum. Sevgili katılımcıların burada aldıkları diksiyon bilgilerini günlük hayatları da dahil her ortamda kullanmalarını diliyor, kazanmış oldukları bilgilerle çevrelerine örnek olacaklarını ümit ediyor, bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.
Unutmayınız ki, başarılı insanlar kendilerini en güzel şekilde yazılı ve sözlü ifade edebilenlerdir. Güzel konuşmanız, yazılarınız, özetle iletişimdeki etkinliğiniz sizin kimliğinizin ve yeterliliğinizin göstergesi olacaktır.
Antakya Ticaret Borsası olarak, toplumun her kesimine açık olan böyle bir eğitimin verimli geçmesinden ve önemli bir ihtiyacı karşılamasından mutluluk duymaktayız. Bu tür sosyal içerikli projeleri destekleyerek sivil toplum kuruluşlarına ev sahipliği yapmaya her zaman hazırız.”
ATB Başkanı Kuseyri, konuşmasının son bölümünde, Rotary Kulübü Başkanı’na, yöneticilerine, üyelerine, Eğitim Koordinatörü Tülin Erduran ile tüm katılımcı kursiyerlere, emeği geçen herkese teşekkür etti, böyle organizasyonlara ev sahipliği yapmaktan ötürü de gurur duyduklarını ve duyacaklarının altını önemle çizdi.
-Cemil Yıldız-