365 Oda ve Borsada

Yasal seçim süreci başladı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) da yaklaşan seçimlerdeki sürpriz isimlerini bekliyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 Oda ve Borsada yasal seçim süreci başlarken, gözler, Hatay’daki Oda ve Borsalara çevrildi. TOBB, Hatay ve diğer illerdeki Oda […]

Yasal seçim süreci başladı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla açılışı gerçekleştirilen Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) da yaklaşan seçimlerdeki sürpriz isimlerini bekliyor.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) bağlı 365 Oda ve Borsada yasal seçim süreci başlarken, gözler, Hatay’daki Oda ve Borsalara çevrildi.

TOBB, Hatay ve diğer illerdeki Oda ve Borsalara, seçim öncesi Genel Sekreterlerin eğitimi için yazı gönderdi. Ankara’da verilecek eğitimlerde, mevzuat kapsamında Oda ve Borsa seçimlerinde izlenecek yol anlatılacak. Ekim ve Kasım ayında tamamlanması gereken seçimlerde yaşanacak süreç merak ediliyor.

Ekim ve Kasım ayındaki Oda ve Borsa seçimlerine yönelik bir erteleme, küçük bir ihtimal olarak görülüyor. Oda ve Borsa seçimlerinden sonra da birlik seçimleri için süreç başlayacak.

Büyükşehirler dışında, Anadolu’nun birçok yerindeki Oda ve Borsalarda birden çok adayın olduğu görülüyor. Bazı Odalarda aday sayısı 3’e kadar çıkabiliyor. Daha önce 2017 yılında Oda ve Borsa seçimleri için başlayan süreçte ertelemeler olmuştu. 2017 Eylül ayında yasal olarak başlaması gereken seçimler için Bakanlar Kurulu kararı alınmış ve 6 ay ertelenmişti. Birlik seçimleri ise zamanında yapılmıştı.

Tamer Yazar

Exit mobile version