Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

4 Öğretmen’e bölge ödülü

Hatay’dan, İskenderun D.Ç. Anaokulu

Hatay’dan, İskenderun D.Ç. Anaokulu Öğretmeni Nedime Avan ile Payas Çevik İlkokulu Öğretmenleri Ömer Faruk Eker, Fatih Kara ve Hayri Kartal,2581 Proje arasında Bölge Ödülü kazandı.
2015-2016 Eğitim Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri kapsamında, 2581 proje arasından ilimizden 4 Öğretmen ‘bölge ödülü’ kazandı. Bölge Ödülü kazanan Öğretmenlere, Hatay İl Milli Eğitim Müdürü tarafından dizüstü bilgisayar hediye edildi. Bu öğretmenlere ayrıca Adana’da düzenlenen bir toplantıda ödüller verildi.
Bölge Ödülü kazanan “Masal Diyarı” Projesi ile İskenderun Demirçelik Anaokulu’ndan Nedime AVAN’a, “Cevapları QR Kodluyorum” Projesi ile Payas Çevik İlkokulu’ndan Ömer Faruk EKER, Fatih KARA ve Hayri KARTAL’a dizüstü bilgisayar hediye eden İl Milli Eğitim Müdürü Karahan, başarılı Öğretmenlerden bu başarılarının devamını diledi. Ayrıca, İlçe Milli Eğitim Müdürlerine, 2016-2017 eğitim öğretimde Yenilikçilik Ödüllerine fazla katılımın sağlanması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi. Ödül alan Öğretmenlerin, Adana’da düzenlenen Bölge Ödül Töreni’nde Bakanlık tarafından ödüllendirilmelerinin kendilerini son derece mutlu ettiği de dile getirildi.
Bu arada, Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Hatay İl Temsilcisi Bekir DEMİR, Bölge Ödülü alan çalışmaların EBA da yayınladığını ve kitaplaştırılarak Türkiye geneli yaygınlaştırılacağı bilgisini de verdi.
Milli Eğitim’de eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi, paylaşımının sağlanması ve kalitesinin artırılması amacıyla “Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri” dağıtılıyor.
Hatay’ın 2015-2016 istatistikleri…
Türkiye geneli 2581 başvuru yapıldı. 303 çalışma saha ziyaretine seçildi. 94 çalışma Bölge Ödülü kazandı.
İlimizden 5 çalışma saha ziyaretine seçildi, 2 çalışma Bölge Ödülü aldı.
Bu yıl Bölge Ödülü Alan Çalışmalar şunlar:
1-İskenderun Demirçelik Anaokulu (Masal Diyarı)
Proje Koordinatörü: Nedime Avan
2- Payas Çevik İlkokulu (Cevapları Qr Kodluyorum)
Proje Ekibi: Ömer Faruk Eker, Hayri Kartal, Fatih Kara
Hatay Saha Ziyaretine Kalan Diğer Okullar
3-Antakya Akçaova İlkokulu (Açık Uçlu Sorulara Yolculuk)
Proje Koordinatörü: Mehmet Aydın
4-Antakya Hayrettin Özkan Ortaokulu (Türkçe Ders Kitabı Olarak Z Kitabı)
Proje Koordinatörü: Ahmet Şanal
5-Antakya Demirbilek Ortaokulu (Edebiyat Ağacı)
Proje Koordinatörü: Zülfü Aküzüm
Hatay Milli Eğitim Yetkilileri, 2016-2017 Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri başvuru takviminin ise henüz açıklanmadığını, başvurular başlayınca tüm okulların ayrıca bilgilendirileceğini duyurdu.
-Cemil Yıldız-