Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Arsuz ilçesinde kanalizasyon altyapısını güçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
HBB Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU) tarafından yürütülen Arsuz Kanalizasyon ve Terfi Merkezleri İnşaatı Projesi, turizm sezonu dikkate alınarak planlandı. Merkezde görev yapan ekiplerin bir bölümü kırsal mahallelere yönlendirilirken çalışmaların 25 ekiple devam ettiği bildirildi.

Turizm sezonunun sona ermesinin ardından merkez mahallelerde kanalizasyon ve parsel bağlantı çalışmalarına yeniden ağırlık verilecek.
Proje; Haymaseki, Avcılarsuyu, Hüyük, Hacıahmetli, Arpagedik, Uluçınar, Gözcüler, Gökmeydan, Akçalı, Üçgüllük, Gülcihan, Beyköy, Madenli, Aşağıkepirce ve Yukarıkepirce mahallelerini kapsıyor.
Bu mahallelerde toplam 271 kilometre kanalizasyon hattı, 157 kilometre parsel bağlantı hattı, 14 kilometre terfi hattı, 14 atık su terfi merkezi ve 6 bin 755 baca imalatı gerçekleştirilecek.

Üçgüllük Mahallesi’nde yapılması planlanan atık su arıtma tesisinin ihale süreci de devam ediyor. Arsuz’da planlanan arıtma tesisi ve derin deniz deşarjı projesiyle atık suların arıtılması ve deniz kirliliğinin önlenmesi hedefleniyor.