Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

450 bin Suriyeli mülteci

Aşı İçin Sırada mı?

Aşı İçin Sırada mı?

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 75’inci Dönem Başkanı Volkan Bozkır’ın Hatay görüşme ve ziyaret trafiği yoğun geçerken, öncelikli konu, yardımlar ve sınır kapıları oldu! Ancak ‘aşı’ ve ‘mülteciler’ başlıkları da kendisine cevap aradı!

BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA) tarafından Suriye’nin kuzeybatısına sağlanan yardımlar için kullanılan Hatay’ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yetersiz kalan kapasitesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu 75’inci Dönem Başkanı Volkan Bozkır’ın son Hatay ziyaretinde de gündeme geldi. Bölgedeki mültecilerle bir araya gelen Bozkır’ın genel anlamda tüm mesajları bu yönde oldu. Ancak Antakya’da ikamet eden bir Suriyeli için gündem biraz daha farklı!
-NE ZAMAN?-
İsmini vermek istemeyen bir Suriyeli, yaşadıkları sıkıntının, aşı konusunda ve süreçle ilgili bilgisiz kalmak olduğunu ifade ederken, beklentisini şu kelimelerle paylaştı:
“Haberleri ben de izledim, okudum, takip ettim. Suriye’de ihtiyaçlı alanlara giden yardım malzemelerinin sevkiyatı için tek sınır kapısının yetersiz olduğu konuşulmuş hep. Suriye’deki artan insani yardım ihtiyacının, bu tek kapıdan karşılanmasıyla ilgili endişeler paylaşılmış. Haklı endişeler ama… Sıkıntılar da, sorunlar da birikmeye devam ediyor. Şu dönemde en fazla da aşı konusunda!
Bu konuda bizlere ne zaman sıra gelecek, bilmiyoruz. Yaşlılarımız var, onlar da bekliyor. Gençlerimiz var, onlar da. BM yetkilileri, keşke Hatay’a geldiklerinde bu konuda da bir çözüm sunabilselerdi. En azından daha ne kadar bekleyeceğimizi bize söyleyebilselerdi.”
Tamer Yazar